Hirdetés

A német autógyár úgy döntött, saját elektromos SUV-ja piacra dobása előtt, tanulmányozza kicsit a konkurenciát. Nem szokatlan húzás ez egy autógyártótól, hogy bevásárolnak a konkurenciából és alaposan tanulmányozzák annak műszaki megoldásait, vagy összevessék a saját fejlesztéseikkel.

De a Mercedes-Benz különösen furcsa és vitathatatlanul óvatos módszert alkalmazott a Tesla Model X esetében. Végül is érthető, hogy a német autógyártó ebben a pillanatban is érdeklődik az X modell iránt, mivel jelenleg ez az egyetlen teljesen elektromos SUV a piac ezen szegmensében és bizony az EQ C hamarosan debütál.

Viszont ahelyett, hogy vettek volna egyet a Teslától vagy akár egy használt típust, az autógyár inkább bérelt egyet a bavariai (Németország) párostól a Sixt autókölcsönzőn keresztül. A német Spiegel magazin szerint a pár vakációra indult és bérbe adták a saját Model X járművüket a Sixtnek, akiktől aztán a Daimler bérelte ki. Gondolták alaposan kielemzik, szétszerelik a típust, amíg a tulajdonos pár a vakációját tölti valahol messze és a tesztek után visszaadják a Sixtnek. A Mercedes tesztpilótái a Stuttgart melletti sindelfingeni tesztpályán hajtották a kocsit, miközben alapos hő és rezgéstűrési próbáknak vetették alá. De Barcelonába is átugrottak a Model X-et tesztelve. Azonban nem várt esemény történt és az autó súlyos károsodásokat szenvedett egy balesetben. A Sixt elmondása szerint az ilyen bérlés szembe megy minden szabályzatukkal és a Daimlernek kell a teljes helyreállítás költségeit fizetni, ami 5 számjegyű is lehet, természetesen Euróban!

Hirdetés
[ult_createlink title=”Csatlakozz az e-autósok közösségéhez! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”][ult_createlink title=”Like-olj minket a Facebookon! is! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:18px;”]

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!