A Bentley is meg akarja csinálni a maga Porsche Mission E verzióját

0

Iparági pletykák szerint a Bentley is tervezi megalkotni a maga 4 ajtós luxus szedánját, természetesen elektromos hajtással. A példakép a Porsche Mission E volt az ötlet megszületésekor.

A modell kódneve „Barnato” lesz a gyártónál, sajnos koncepciókép, vagy vázlat még nem szivárgott ki a készülő modellről. Viszont a hír hallatán az Audi is beszállt a játszmába és kijött saját koncepcióautójával, a neve „e-tron GT” lesz.

Visszatérve a Porsche autójához még egy kicsit, az már tudható róla biztosan, hogy a Mission E elektromos szedán 600 LE-t fog tudni kipréselni magából és a J1 padlólemez alkalmas lesz másféle kivitelek és típusok fogadására a VW csoport háza táján. A ráadás, hogy a Mission E megjelenik majd igazi szörnyeteggel is, aminek a hátuljában 2 db 370 LE-s, az orrában pedig egy 183LE-s motorral…

A környezettudatos szuper-autók piacáról nem akar viszont lemaradni a Bugatti és a Lamborghini sem, mindkét márka már fejleszti saját modelljét, amit erre a piaci szegmensre szán. Viszont ők valószínűleg egy 2+2 ajtós, kupé alapú plug-in hibriddel érkeznek majd, mint amilyen a Porsche Panamera saját plug-in hibridje is.

A fenti hírek talán rá is férnek a Volkswagen imidzsére, amit alaposan megtépázott a dízel-botrány kirobbanása. A Bentley Bentayga plug-in hibrid hamarosan érkezik és a fentebb említett J1 padlólemezt fogja használni az EXP 12 koncepcióautó is.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!