A BMW a napokban bejelentette, hogy egy 200 millió eurós befektetés keretében új akkumulátor központot hoznak létre. A beruházás Münchenben fog megvalósulni, nem meglepő hiszen a gyártó szeretné, hogy az ilyen fontos fejlesztések helyben valósuljanak meg. A fő hangsúly a cellák továbbfejlesztésén lesz! Ezek az akku cellák az egyik legfontosabb elemei az akkumulátornak. A felépítésük hatással van a teljesítményre, energiasűrűségre, töltőkapacitásra és az élettartamra is.

Az új központban csak dedikált specialisták fognak dolgozni a cellák továbbfejlesztésén. Elemzik a technológiát és prototípusokat is készíteni fognak, amiknél elsősorban a különböző anyagok használatára, a kémiai összetevők meghatározására fókuszálnak majd. Ezen kívül fontos feladat lesz még a cellák extrém és kritikus körülmények közötti viselkedésének a megfigyelése is – ide tartozik az extrém hideg időjárás, vagy a gyors töltés! Olyan továbbfejlesztett akkumulátorcsomagok készülhetnek, amik már a német gyártó ötödik-generációs elektromos modelljeibe is bekerülhetnek.

A terv az, hogy záros határidőn belül olyan elektromos meghajtóegységet hozzanak létre, amely a villanymotort, váltót és a vezérlőelektronikát is egy kis kompakt méretben sűríti össze. Így ha mindezt sikerül kivitelezni, akkor jelentős mennyiségű hely szabadulhat fel az előző generációs változathoz képest. Sajnos itt ez a három elem még egymástól elkülönülve helyezkedik el!

Az új villanymotor előállítása már nem igényli a ritkaföldfémek használatát. A továbbfejlesztett akkumulátoroknak és további hajtáslánc-elemeknek köszönhetően a BMW könnyedén utolérheti a Tesla-t. A jövőben érkező modellek hatótávolsága akár a 700 kilométert is elérheti. A plug-in hibrideknél a jelenlegi 50 kilométer is a duplájára növekedhet.

A központ 2019-ben kezdi meg a működését, 200 darab új munkahellyel!

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]