2018-ban érkezik az első hibrid Subaru

1

A Japan Times szellőztette meg azt a hírt, hogy a Subaru is komolyan ráfeküdt az elektromos autós projektre.

A Subaru már 2016 óta tervezi, hogy egy teljesen elektromos autót dobna a piacra, ám a lap értesülései szerint ennél ma már jóval többről van szó.  2018-ban megkezdheti a plug-in hibrid modellek értékesítéseit az Egyesült Államokban. A hír Európára is hatással lehet, hiszen a káros anyag kibocsátási értékek alacsonyan tartása miatt a 2020-as pénzügyi év végének a környékén leállhat a turbódízel motorral szerelt modellek értékesítése!

2021-re egy sor elektromos autó bemutatását tervezi a Subaru Japánban, több mint valószínű, hogy ezeket az elektromos modelleket hozná Európába a gyártó és töltené ki a dízelmotorok által hagyott űrt az öreg kontinensen. Az elektromos változatok a most legkelendőbbnek számító benzines modellekből készülnének el, a lap szerint pl: Legacy, Outback, Forester és az Impreza.

A Subaru egy korlátozott kutatási és fejlesztési költségekkel rendelkező kis vállalat, ezért a Toyotával és a Mazdával megkötendő együttműködésen dolgoznak. Ez a két vállalat már jelenleg is megosztja egymással a technológiáit. Pénzt és időt spórolva, a Denso beszállítóval közösen egy „EV Common Architecture Spirit Co Ltd” nevű közös vállalkozást is létrehoztak, aminek részvényeit 90%-ban a Toyota birtokolja.

[dt_small_photos category=”subaru”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!