Újabb díj a zsebben a Renault-nál

0

A Renault elnyerte az Év Elektromos Jármű Gyártója címet a 2017-es GreenFleet díjátadón, amelyet Coventry-ben tartottak.

A Renault-ot az év városi autógyártójának is elismerték, hiszen számos megfizethető, teljesen elektromos gépkocsit és kisteherautót kínál – köztük a ZOE-t a maga 400 km (250 mérföld- (NEDC)) hatótávjával, így kijelenthető, hogy a Renault Európa vezető elektromos autó- és furgongyártója.

A GreenFleet Awards minden évben olyan szervezeteket ismer el, amelyek elfogadták és be is illesztették az alacsony kibocsátású járműveket, innovatív üzemanyag-megtakarítási megoldásokat flottáikba, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó technológiák gyártóit és innovációit.

Angela Pisanu, a GreenFleet magazin szerkesztője elmondta: „Az idei győztesnek megvannak a szakértői, hogy az új akkumulátor technológiákat alkalmazzák járműveikben, mely lehetővé tette számukra, hogy növeljék a kisautó és tisztán elektromos kínálatukat”.

A ZOE-t 2017-ben frissítették az új ZE40 akkumulátorral, a hatótávot 50 százalékkal 400km-re emelték (NEDC) – a Renault becslései szerint ez valódi vezetési körülményekre és nyári időjárásra értendő. A ZOE a szabadalmaztatott Chameleon Charger ™ technológiának köszönhetően akár 80 százalékra is feltölthető nulláról, 60 perc alatt is.
A ZOE az egyik legelismertebb elektromos jármű Európában, és több mint 4.500 ZOE értékesítésére került sor az Egyesült Királyságban a 2013-as megjelenés óta. A ZOE csak egyike a három különböző modellnek, amely elérhető a Renault elektromos jármű-választékában. Ezen felül még itt van a Twizy négykerekű motor, a Kangoo Van Z.E is.

A ZOE-t nemrég már hazánkban is elkezdték árusítani a hivatalos márkakereskedők! Sőt, még másfél millió forintos állami támogatás is igényelhető rá!

A Renault Kangoo Z.E.33-at most ősszel frissítették, a benne található akkumulátor segítségével a hatótáv 60 százalékkal nőtt, ez jelenleg az egyik legjobb a piacon.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!