Az első generációs LEAF 2010-ben tette tiszteletét a világ előtt. 8 évvel később pedig megérkezett a következő generáció.

A LEAF bezsebelte az első nemzetközi díjat a CES (egy globális tech kiállítás és show, amit minden év januárjában tartanak Las Vegasban)odaítélésében. A díj elnevezése angolul CES Best of Innovation award winner for Vehicle Intelligence and Self-Driving Technology. Magyarul talán úgy hangzana, hogy A CES legjobbja innovációs díj járműfejlesztés és önvezető technológiák kategóriában.

Mint kiderült, a bíráknak tetszettek a ProPILOT aszisztens az e-Pedal funkciók a 2018-as LEAFben.
A jármű várható szállítása 2018 januárjában kezdődik az Észak-amerikai kontinensen és a januári CES kitüntetett helyet biztosít a LEAF számára.

Daniele Schillaci, a Nissan záró-kibocsájtás és akkumulátor üzletág vezetője nyilatkozta:

“Megtiszteltetés számunkra ez a korai, de mégis fontos elismerés az új Nissan LEAF-nek.A díj elismeri a termékeket és technológiákat, amik kifizetődnek az embereknek és a bolygónak.
Ez a jármű, több, mint egy autó. Ez a Nissan ikonja, a víziónk, hogy az embereket egy jobb világba mozdítsuk.”

Forrás: insideevs.com

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!