A Waymo megmutatja, hogy milyen egy igazi önvezető autó – videó

0

A Waymo 2009-ben kezdte meg az önvezető autók fejlesztését a Google-val együtt.

Nyolc év kitartó kutatás és tesztelés után végre eljutottak arra a szintre, hogy sofőr nélkül, közúton közlekedjenek a megfelelő technikával ellátott teljesen önvezető Chrysler autói. Egyelőre csak Phoenix kertvárosi övezetében tesztelnek, de már ez is jelentős előrelépés. A Waymo célja, hogy London és környezetét lefedő területein is biztosítani tudják az utasok szállítását.

A cég mögött több mint 3.5 millió önvezető mérföld áll. Először a saját tesztpályán gyakoroltak, ahol több mint 20 ezer esetet játszottak el. A szoftvereik naponta több mint 10 millió mérföldet tesznek meg saját szimulációik során. A céljuk pedig, hogy a következő hónapokban valódi utasokkal teszteljék, hogy milyen egy önvezető autóban utazni.

[vc_video link=”https://youtu.be/aaOB-ErYq6Y” align=”center”]
[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!