Hyundai Kona kémfotók

0

Jelenleg a Hyundai Kona-t kizárólag benzin- és dízelmotorokkal lehet kapni, de jövő évtől ez gyökeresen megváltozik.

Ugyanis érkezik a teljesen elektromos Hyundai Kona. A hír nem új keletű, még júniusban a Hyundai elnöke maga ígérte meg, hogy 2018-ban piacra kerül a modell teljesen elektromos változata. Így már biztos, hogy a 2018-as Genfi Autószalonon fogják legelőször bemutatni.

Az elektromos modellt egy töltőállomáson kapták lencsevégre, ahol éppen töltött. A zéró emissziós CUV elég sok álcázást kapott, de tisztán kivehető, hogy a töltő csatlakozót a motor orrába helyezték el, és nincs kipufogó!

Ha a pletykáknak hihetünk, akkor a tisztán elektromos Kona kétféle akkucsomaggal fog érkezni. Egy 40 kWh és egy nagyobb, 64 kWh-s pakkal, amit az LG Chem fog szállítani a Hyundai-nak. Az utóbbinak elégnek kell lennie, hogy versenybe maradjon a Chevy Bolt és a Tesla Model 3-al. A Hyundai elszánt, így ez a modell még csak egy előszele a jövőt érintő terveinek, amiben 2020-ig 15 darab elektromos motorral ellátott modellt kívánnak bemutatni. Ezek között lehet hibrid, plug-in hibrid, tisztán elektromos vagy akár üzemanyagcellás modellek is.

képek: motor1

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!