Opel Grandland X – a Plug-In hibrid

0

Az Opel tényleg belevág a villanyosításba! Még a hét elején számoltunk be arról, hogy Carlos Tavares a PSA csoport vezére és Michael Lohschellerrel az Opel új főnöke a német Bild am Sonntag lapnak nyilatkozott, ahol szóba került egy lehetőség, miszerint az Opel a jövőben kizárólag elektromos járműveket gyártson. Carlos nem zárkózik el ettől az ötlettől, de kikötött egy elég komoly feltételt: “Részünkről rendben van, ha az Opel egyszer teljesen elektromos autómárka akar lenni, de csak akkor, ha profitot termel. Az Opel be is jelentette legújabb tervüket a Frankfurti Autószalonon, mégpedig – a Grandland X-et, ami egy Plug-In hibrid.

Sajnos további részletekről egyenlőre nem tudunk, mivel arról nem esett szó, hogy a jövőbeli kompakt jármű mekkora teljesítménnyel és elektromos hatótávolsággal fog megjelenni. Azonban meglepő volt hallani, hogy az Opel főnöke, Michael Lohscheller a közelgő Grandland X PHEV-t, az Opel első plug-in hibridjének nevezte. Pedig már adtak ki egy PHEV Opel-t, Ampera név alatt ami eredetileg egy Chevrolet Volt remake. Érdemes megemlíteni, hogy ez a modell elég sikertelen lett, összesen 10.000 példányban értékesítették.

Michael lehet arra gondolt, hogy ez a márka első „saját házon belüli” modellje. Aminek az alapja a Peugeot 3008. Remélhetőleg, ez a modell nem fog arra sorsra jutni mint az Ampera. Feltéve, ha tényleg elkészül egy PHEV verzió!

[vc_video link=”https://youtu.be/vrbmBEjA1jE” align=”center”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!