A Fastned 25 darab gyorstöltő állomást épít Németországban

0

A Fastned az egyik leggyorsabban növekvő független elektromos járműtöltő hálózat Európában. Hollandia lefedése után a vállalat bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban és Németországban is bővítene!

Tegnap megállapodást kötött a Fastned a német kormánnyal, akik 4.1 millió euróval támogatják a 25 darab villám töltőpont telepítését!

A támogatás része az Alxeander Dobrindt miniszter féle elektromos jármű töltő infrastruktúra programjának. A program célja az infrastruktúrához kapcsolódó befektetési kockázat csökkentése, mielőtt az EV-k dömpingje megjelenne. A gondolat nagyon jó! Ha megvan a jól kiépített hálózat, akkor több ember térne át az e-autókra.

Rainer Bomba a Német (BMVI) Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium államtitkára által odaítélt támogatás egy ösztönző csomag része, amely felgyorsítja az elektromos járművek elfogadását és térnyerését. Aki így nyilatkozott: „A Német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra (BMVI) üdvözli a Fastned azon tervét, hogy Németországban bővítené a villám töltőállomás országos hálózatát, valamint üzemelné hosszú távon a legmagasabb szabványoknak megfelelően. Minden kiadott támogatással a BMVI arra törekszik, hogy felgyorsítsa a töltési infrastruktúra kiépítését, és ezáltal növelje az alternatív hajtásrendszerek elfogadását. A BMVI bízik benne, hogy a Fastned a nagy sebességű töltőhálózattal Németország számára értékes szolgáltatást nyújt az e-autók vezetői számára. „

Michiel Langezaal, a Fastned vezérigazgatója pedig így köszönte meg: „Nagyon örülünk annak, hogy a német kormány kezdeményezte ezt a programot, mely elősegíti és vonzóbbá teszi a befektetőket a zöld infrastruktúrába való befektetéshez. A következő években több milliárd eurót kell befektetni az infrastruktúrába, hogy töltési kapacitást biztosítsanak az európai utak gyors ütemben növekvő számának növeléséhez. Németország központi szerepet tölt be azon törekvéseinkben, hogy európai díjszabási hálózatot hozzunk létre, és ez a támogatás valóban segít felgyorsítani az európai központok állomásainak kiépítését. „

A Fastned Európai állomásai fel lesznek szerelve a legmodernebb, nagy teljesítményű töltőkkel. Az első pontokat pedig jövő év első hónapjaiban adja át. A vállalat egy teljesen jó példa arra, hogy hogyan lehet üzemeltetni egy független hálózatot, amely a lehető legtöbb szabványt igyekszik támogatni (CHAdeMO, CCS DC valamint a Type2 és még TESLA-CHAdeMO adapter is lesz minden ponton), elfogadható áron!

 

 

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!