A teljesen elektromos – Vision Mercedes-Maybach 6 kabrió

1

A Mercedes nem viccelt, amikor azt ígérte, hogy nagy meglepetést tervez az idei Monterey Car Week-re. Így is lett, a gyártó elhozta a tavaly bemutatott Vision Mercedes-Maybach 6 kupé tető nélküli változatát az idei Pebble Beach Concours d’Elegancra.

A Vision 6 kabrió egy pár nélküli, semmivel sem összetéveszthető modell lett, az 5,8 méteres „hajó” 4 darab 24 colos felnin „úszik”. Így mindenki szeme megakad az új luxus járgányon. Az autó orrészét egyértelműen az óriási légbeömlő és a már-már lehetetlenül elvékonyított fényszórópár uralja, de említést érdemel még a véget nem érőnek tűnő motorháztető és a hajófarra emlékeztető hátsó rész is. A fényűzés az utastérben is folytatódik, a kétüléses modell egyedi középkonzollal és teljes környezeti világítással rendelkezik. A tervezők úgy alakították ki az ülést, hogy az már az ajtópanel részévé válik, így érzi magát a vezető és utasa a legnagyobb kényelemben! A csillagos gyártó meghagyta az analóg kijelzőket is, mivel elmondásuk szerint egyre inkább digitalizált világban élünk, ezért sok olyan vásárló akad akiknek fontos az analóg körülmények között nyújtott luxus. De, egy Head Up Display segítségével mindent ki lehet vetíteni a szélvédőre is.

Teljesen elektromos hajtása lesz a luxus kabriónak, összesen 4 darab villanymotor amely 750 lóerős teljesítményt nyújt. 4 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet a koncepció autó, a végsebessége pedig 250 km/h. A valós körülmények között akár 350-400 kilométer hatótáv is megtehető. A töltésről pedig annyit, hogy elvileg 100 kilométer hatótávot 5 perc alatt tölthetünk a kocsiba. Pontosabb infónk erről még sajnos nincs!

Akárcsak a kupé, a kabrió is mindössze tanulmány formájában került bemutatásra, és egyelőre nem is tervezik, hogy sorozatgyártásba küldenék, ugyanis jelen pillanatban a modellek mindössze egyetlen célt szolgálnak: szemléltetni azt, hogy az elkövetkező években milyen szintű luxust nyújthatnak a Maybach modellek.

[dt_small_photos number=”16″ category=”vision-mercedes-maybach-6″]
[vc_video link=”https://youtu.be/4MNJdnQLvBw” align=”center”]
[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!