Elkészült a 50 ezredik elektromos NIO

0

A kínai elektromosautó-gyártó a NIO most ünnepelte az 50 ezredik legyártott járművét a hofeji üzemében. A Hofejben található gyártőüzem egyébként közös vállalkozás a JAC Motors-szal, ami egy állami tulajdonban lévő, kínai autógyártó. 

A NIO és a JAC Motors 2016 áprilisában kötöttek megállapodást egy közös gyártóüzem létrehozásáról és már ugyanazon év októberében meg is kezdődtek az építési munkálatok. Az első NIO, az ES8 pedig 2018 májusában gördült le a gyártósorról és most, 26 hónappal később elkészült az 50 ezredik modell is. 

A NIO helyzete sokszor igen bizonytalan volt, de úgy tűnik most már végre sikerült stabilizálniuk a helyzetüket. Hozzájárult a sikerhez az az 1 milliárd dolláros befektetés is, amit áprilisban sikerült bezsebelniük. Az új befektetési csoportot az állami ellenőrzés alatt álló Hefei City Construcion and Investment Holding vezeti.

A hatalmas befektetés csupán az egyik jó hír a cég számára, a másik, hogy annak ellenére sikerült rekord eladásokat produkálniuk áprilisban, májusban majd júniusban úgy, hogy közben az országban újra felütötte a fejét a koronavírus.

A sikerüket részben köszönhetik annak az újfajta értékesítési módszernek is, amit láthatóan sikerrel alkalmaznak. A módszer lényege az, hogy az autóikat élő közvetítés keretein belül mutatják be a cég vezetői híres emberek bevonásával. A módszer nem hangzik túl bonyolultnak vagy különlegesnek, de úgy tűnik hogy kellően hatékony volt a közvetítés, amely 40 perce alatt 320 autót rendeltek tőlük. Összesen pedig 18 millió dollár folyt be csak a foglalókból. Ezen műsoridő alatt leszerveztek továbbá 5288 időpontot is tesztvezetésekre. 

50,000 legyártott autó talán nem hangzik soknak egy már üzemelő autógyár számára, ám egy éppen csak most induló cég számára még is óriási szám. Például Teslának is körülbelül ennyi időre volt szüksége, hogy elérje ezt a mérföldkövet, aki az utóbbi időszak talán legsikeresebb induló autógyártója. 

A cég pályája pedig valószínűleg tovább fog ívelni felfelé, ugyanis megkezdi a harmadik járművének az EC6-nak is a kiszállítását. Az EC6 egy közepes méretű, sportos SUV, méreteit tekintve pedig körülbelül a Tesla Model Y és a Tesla Model X között áll.

Az EC6 háromféle akkumulátorcsomaggal lesz kapható: 70 kWh-ás, 84 kWh-ás és 100 kWh-ás kivitelben. Továbbá pedig mint minden új NIO jármű ezek is korlátlanul és ingyen vehetik igénybe a cég akkumulátorcsere-állomásait. Ha pedig valakinek nincs ideje elvinni az autóját egy ilyen állomásra, de kellene neki a hatótáv akkor pedig a NIO egy alkalmazottja megy el a járműért és viszi el helyette, szintén ingyen.