Videós teszten a Nio ES8

0

Az utóbbi időkben egyre többször találkozhattunk a Nio névvel, korábban NextEV-ként ismerhettük. Mindössze három évvel ezelőtt jött létre a cég, mostanra pedig eljutott odáig, hogy nagyon komoly globális terveket szövöget. Versenyképes áron akarja piacra dobni legújabb teljesen elektromos hétüléses SUV-ját! Elemzők szerint a sikerhez már mindene megvan a Nio-nak, hiszen olyan befektetők állnak mögöttük, mint a BaiduSequoia Capital és a Tesla-ban is 5%-os részesedéssel bíró Tencent

Lihong Qin a Nio elnöke és társalapítója megjegyezte: “A cél az, hogy egy globális vállalat legyünk”. Elsőként a kínai piacot akarják meghódítani, utána a környező országok és más régiók mellett az Egyesül Államokban is megjelennének. Ilyen és ehhez hasonló modellekkel pedig már van értelme nagyobb volumenű terveket szövögetni. Jelenleg nagyjából 30 olyan város van Kínában, amelynek a lakossága meghaladja az egymillió főt, és ha sikerül elérni a célokat, akkor 2021 végére vagy 2022-re más egymillió autót is értékesíthetnek. A nemzetközi piacra lépéshez azonban komoly gyártókapacitásra lenne szüksége a Nio-nak, de már erről is gondoskodtak, mivel nemrég 1.5 millió dollár értékű szerzősét kötöttek a JAC nevű kínai autógyártóval, akik segítenek a modellek legyártásában.

Az alapkivitelben egy 70 kWh-s akkumulátor teljesít szolgálatot, ami közel 350 km (NEDC-szerinti) hatótávot eredményez. Most azonban Bjørn Nyland is alaposan szemügyre vette a hétüléses Nio ES8-at és YouTube csatornáján osztotta meg a tapasztalatait:

Első körben a belteret mutatja be:

Majd a belső méreteit az elektromos SUV-nek:

Harmadik videóban pedig el is vitte egy körre, hogy megmutassa az ES8 fogyasztását:

Ha a matek stimmel, akkor a 70 kWh-s akkumulátor nettó kapacitása 63 kWh. Egyetlen feltöltéssel akár 338 kilométert is meg lehet majd tenni a Nio ES8-al. A fogyasztása is elég ígéretesnek tűnik, ugyanis a teljes megtett út átlaga 18,6 kWh/km-re jött ki.

Ne feledjük, hogy az ES8 két féle akkumulátorral érkezik a piacra, a kisebb a 70 kWh míg a nagyobb 84 kWh.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!