Elektromos Ford e-Transit furgonokkal dupláz Budapesten a DHL

0

A DHL Express Magyarország Kft. tovább bővíti elektromos járműflottáját, új Ford E-Transit furgonokkal. A vállalat a Budapesten működő elektromos futárautók számát 20-ról 39-re növeli, így a fővárosban használt járművek 70%-a már teljesen helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működik, környezetbarát módon végezve a csomagszállítást. Az e-furgonok akkumulátorait a DHL Express saját telephelyén, megújuló energiaforrásokból származó árammal töltik fel, ezzel tovább erősítve fenntarthatósági törekvéseiket.

A DHL Express újabb jelentős lépést tett globális klímacéljai felé azzal, hogy bővíti flottáját elektromos járművekkel. A vállalat vállalta, hogy 2030-ig a szállításban és kézbesítésben használt járműveinek 60%-át elektromosra cseréli, a fennmaradó járművek több mint 30%-át pedig fenntartható üzemanyaggal üzemelteti. 2050-re a cél a teljes karbonsemleges működés elérése.

A mostani budapesti fejlesztés több mint 10%-kal csökkenti a vállalat hazai szén-dioxid-kibocsátását. Országszerte folytatják a kézbesítési folyamatok dekarbonizálását, jelenleg a Magyarországon használt 170 furgon közül 43 már elektromos. Emellett a DHL 2021-ben elindította saját elektromos autótöltő hálózatának kiépítését, jelenleg Budapesten 59 töltőállomással rendelkezik, vidéki telephelyein pedig napelemek telepítése is megkezdődött. A Ferihegy 1-es terminálnál található épületeik már 100%-ban megújuló energiával működnek.

„Minden termékünk és szolgáltatásunk esetében tudunk zöld alternatívát ajánlani, és ezzel nemcsak a saját karbonlábnyomunkat csökkentjük, hanem a velünk együttműködő ügyfeleknek is segítünk a közvetett módon – például a termékeik szállítása vagy elosztása során – keletkező kibocsátásukat mérsékelni. Erre növekvő igény van a fogyasztók részéről is, akik egyre inkább elvárják, hogy a küldeményeik karbonlábnyoma a lehető legkisebb legyen” – mondja Mészáros Ádám, a DHL Express magyarországi ügyvezető igazgatója.

A DHL Express a legújabb zöldflotta-bővítéshez a Ford Közép- és Kelet-Európa Kft.-től rendelte meg a Ford E-Transit™ furgonokat. Ezeket a járműveket a DHL futárok specifikus igényei szerint alakították ki a Ford gyárában, egyedi felépítménnyel és belső kialakítással. Például a járműveknél biztosították az átjárhatóságot a sofőrfülke és a raktér között a könnyebb és gyorsabb pakolás érdekében, valamint csúszásmentes polcrendszert építettek be a raktérbe.

Magyarországon a Ford Pro üzletág stabilan vezető pozíciót tölt be a haszongépjárművek piacán, ezen belül az elektromos áruszállítók szegmensében egyaránt. A Ford élen jár az elektrifikációban és a karbonmentesítésben; a fenntarthatóság részeként kiemelt hangsúlyt fektetünk a zökkenőmentes üzemeltetésre egyaránt. Az országos szervizhálózat mellett és Európa-szerte elérhető ’Blue Oval Charge Network’ töltőhálózatunk biztosítja az autók rendelkezésre állásának megnövelt idejét, ezáltal is elősegítve a mobilitást.

A DHL-lel való együttműködés ennek egy komplex és nemzetközi szinten is sikeres példája, hiszen a most munkába álló Ford E-Transit elektromos járműveket sikerült a legösszetettebb ügyféligényeket is kielégítő módon egyénre szabni, eközben fenntartható módon segíteni az üzleti hatékonyság növelését
” – mondja Kővágó-Laky Andrea, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

A DHL és a Ford számára a járműbiztonság kiemelt fontosságú. Az újonnan átadott e-furgonokba beépített 360 fokos kamerák, fellépők és kapaszkodók segítik a mindennapi hatékony és biztonságos munkavégzést. Ezen felül különféle digitális megoldások biztosítanak kényelmes vezetési élményt a futároknak. Az e-furgonok egy töltéssel 240 kilométeres hatótávolságot biztosítanak, így ideálisan használhatók a DHL napi futárkörök lebonyolítására Budapesten és környékén.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!