Olcsó, Tesla Model Y riválist mutatott be a BYD

0

Érdemes megjegyezni a BYD gyártó Song termékcsaládját, ami természetesen elektromos modelleket (BEV és PHEV) foglal magában. Ez a kínai BYD egyik legjobban fogyó termékcsaládja, így érdemes nyomon követni, már csak azért is, mert jó esély van az európai bevezetésre is. Ezúttal a BYD Song L elektromos SUV kapcsán számolhatunk be jó hírekről, egészen pontosan az autó bemutatásáról és az árak felfedéséről.

A BYD folyamatosan küzd a tisztán elektromos autók kapcsán is az első helyért, amiért olyan nevekkel kell még hazai pályán is megküzdenie, mint a Tesla. A kitartó munka azonban már látatja első gyümölcseit, ugyanis volt olyan hónap, hogy a BYD több tisztán elektromos autót adott el Kínában, mint a Tesla. A most bemutatott BYD Song L pedig csak erősíteni fogja a márka pozícióját.

Az autó először idén tavasszal bukkant fel a Shanghai Auto Show-n, és már az októberi előrendelések nyitásakor a BYD szerint befutott 11 000 érdeklődés 17 nap alatt, ez ma már valahol 30 000 környékén jár. Az érdeklődés tehát hatalmas, nem véletlenül.

Az autó Kínában 26 700 dollárnak megfelelő jüanért vihető haza listaáron és a legfullosabbak is megállnak 35 100 dollárnál. Az autó 5 különböző felszereltségi szinten kapható, melyek akár 550 és 662 km hatótávot adnak, igaz a kínai mérési metódussal számolva, ami finoman szólva is elég megengedően számol. Aki most szeretne beleugrani egy ilyen autó vásárlásába, azoknak a BYD pénzügyi előnyökkel is készül, mint a 0% THM-es hitel (24 hónapig), vagy a csupán 15 százalékos beugró.

A külső mindig szubjektív, azt azonban érdemes elmondani, hogy az autó elejének neve is van, ez a BYD „vadászó sárkány” néven futó dizájnja. Ötféle színből lehet majd választani (narancssárga, világoskék, fehér, fekete és szürke). Az autó méretei: 4840 mm hossz, 1950 mm szélesség és 1560 mm magasság. Az elérhető akkukapacitás kétféle lehet: 71,8 és 87,04 kWh, míg teljesítményekből 150, 230 és 380 (AWD) kW lehet az elérhető adat. Az akkupakkban a Blade cellák kerülnek elhelyezésre.

A belső színvilág az alábbi neveken fut: morning light, white sand beach, és wilderness starry sky. Belül egy 15,6 hüvelykes „lebegő” infotaintment kijelző és 10,25 hüvelykes digitális műszerfali kijelző várja az utasokat. Az alapáras modell az Exceed, míg a legdrágább az Excellence AWD. Az első kiszállításokról azonban még nincs információ.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!