Negyvenötezredik töltőjét telepítette le a Tesla

0

A Supercharger hálózat nagy része a Tesla jelenlegi sikerének. Elon Musk elektromos autós vállalata idejében felismerte, hogy nem támaszkodhat egy harmadik fél által üzemeltett töltőhálózatra, ezért a Tesla kifejlesztette saját Supercharger néven ismert hálózatát. Ez a lépés pedig a Tesla egyik legnagyobb előnyévé vált más autógyártókkal szemben.

Jelenleg a Tesláé az egyetlen globális méretű egyenáramú gyorstöltő hálózat a világon, ami számos kontinensen megtalálható. Az autóeladások mellett a Supercharger hálózat is hihetetlen ütemben bővült, hiszen 2022 júniusában még csak 35 ezer töltőoszlopot tudhatott magáénak Musk vállalata.

Most, kevesebb mint egy évvel később a Tesla bejelentette, hogy letelepítette 45 ezredik töltőpontját amivel újabb mérföldkövet ért el:

A 45 ezer töltőoszlop közel ötezer helyen található szerte a világon. Hogy egy kicsit pontosítsuk, 2023 első negyedévében a Tesla több egyenáramú gyorstöltő állomást telepített az Egyesült Államokban, mint az összes többi töltővállalat együttvéve. Mindez pedig nem kis teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy jelenleg mennyi vállalat dolgozik azon, hogy töltőkapacitást telepítsen az Egyesült Államok növekvő elektromos járműparkjának támogatására.

A Tesla jelenleg 1,5 millió Supercharger töltést biztosít az elektromos autóknak hetente, ez a szám pedig várhatóan idén tovább fog növekedni, mivel a Tesla saját flottája is növekszik és egyre több helyen nyitja meg töltőállomásait más márkák előtt. További érdekesség, hogy a több elektromos autóval és több töltővel együtt a Tesla képes volt csökkenteni a töltőin töltött időt is:

A Tesla mindezt nem csak a gyorsabb töltőállomásokkal érte el, hanem azzal is, hogy egyre hatékonyabbá teszi elektromos járműveit.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!