Két héten belül nyit a Tesla Giga Texas gyára

0

Dan Ives, a Wedbush elemzője szerint a papírmunka most zajlik és a gyártás két héten belül megindulhat a Tesla Giga Texas gyárában.

A Teslának jelenleg két üzeme is épül párhuzamosan a világ két különböző pontján. Mindkettő feladata egyszerű, de rendkívül fontos: a helyi igények gyors, valamint kiváló minőségű kiszolgálása és ezzel együtt a Tesla gyártási darabszámainak felpörgetése. A berlini üzem hamarosan elindulhat és ezzel együtt az Egyesült Államok-béli Austin melletti üzemben is az utolsó simításokra készülnek.

Ha lehet hinni az egyik ismert iparági elemző Dan Ives tippjének, akkor a Giga Texas 7-10 napon belül megnyithatja kapuit és beindulhat az autógyártás az üzemterületén hivatalosan is.

A Giga Texas komoly feladatot kell ellásson 2022-ben, hiszen a Model Y gyártásának itteni felfuttatása után a Tesla Cybertruck gyártásának indítása következik. Így sok múlik az üzemen. Az elektromos Tesla pickup már kész versenyhelyzetbe fog megérkezni idén, hiszen az Államokban a pickup az egyik legnagyobb bombasiker, így ennek megfelelően ezek elektromos változataira is hatalmas a kereslet. A Ford már kész a maga megoldásával (F-150 Lightning), de a GM (Hummer EV, Silverado EV) és a Rivian (R1T) is felvonult a startvonalnál, így a Tesla Cybertrucknak nem lesz könnyű dolga. Utóbbi már több, mint 1,2 milliós előrendelésnél jár, a nagy kérdés az, hogy ebből hányan fogják valóban rendelésre váltani a depozitot.

A Model Y gyártására május vége óta készülnek az ottani gépek, már akkor rengeteg előre legyártott elemről készültek képek az üzem területén. Az IDRA öntőgépek májusi érkezése után júniusban az összeszerelő robotok érkezése volt a nagy szám. Legutóbb pedig vélhetően a 4680-as akkugyártósor anód sora érkezett meg az üzem területére.

Hasonlóan a berlini üzemhez, a texasi gyár nyitása alkalmából is megrendezésre kerülhet majd egy ünnepség. De ha már ünnepség, biztosra mennek a környékbeli Tesla tulajdonosok és az őket tömörítő Teslacon Texas csoport, akik 2022 elején az eddig legnagyobb Tesla találkozót akarják összehozni, ami talán pont egybe is eshet a Giga Texas vélt nyitóbulijával.

A múlt heti jelentések rámutattak arra, hogy Giga Austin egyes területeit már jóváhagyták és a vonatkozó hatóságok tanúsították, hogy megkezdhető a gyártás. Ezt többek között az ország tűzoltóbírója is tanúsította. A lényeg az, hogy a Tesla minden papírmunkát véglegesített annak érdekében, hogy a nyitási folyamat szünet nélkül haladhasson előre.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!