Carlos Ghosn: a Nissan elektromobilitási terveinek nincs jövőképe

0

Carlos Ghosn, a Nissan korábbi elnöke szerint a vállalat elektromobilitási tervei túl konzervatívak és nincs jövőképe.

Ghosn egy újonnan megjelent könyvének a bemutatója alkalmával tartott egy online sajtótájékoztatót, ahol kemény szavakkal illette a Nissant. Szerinte az egész autóipar át fog állni az elektromos autók gyártására, azonban a Nissan jelentősen le van maradva a többi autógyártóhoz képest.

A volt Nissan embere úgy látja, hogy jelenleg egy verseny startjánál vagyunk és az autógyártók átállási sebessége fogja meghatározni, hogy ki fog előbb beérni az elektromobilitás céljába. Erre fel a 2010-ben bemutatott tisztán elektromos Nissan Leafet hozta fel példaként, ugyanis mikor ő volt a Nissan vezetője, akkor a Leaf úttörőnek számított a piacon.

„Mikor piacra dobtuk az első sorozatgyártott tisztán elektromos autónkat, akkor mindenki rajtunk röhögött és mondták, hogy srácok, ti elvesztetek.” Azóta eltelt 11 év és 2021-ben az összes autógyártó egymásra licitálva jelenti be, hogy áttérnek a belsőégésű motorról a tisztán elektromos autók gyártására és forgalmazására.

A Nissan azonban csak novemberben jelentette be eme jövőbeli tervét, miszerint 2030-as pénzügyi évre 23 új, villamosított modellt, köztük 15 EV-t akar piacra dobni.

Carlos Ghosn szerint jelenleg a Nissan fél belevágni egy mindent átformáló EV-projektbe, illetve már most elkésett mindenféle vállalással és szereppel. Meglátása szerint a vállalatnak nincs semmi kézzelfogható jövőképe, ugyanis azok nem tudják, hogy merre tartanak és nem igazán tudják tartani a lépést a technológiai átalakulással.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!