Prémium elektromos pickup gyártásba kezd a Geely

0

A pickup piac elsősorban az Egyesült Államokban tud hatalmas bevételt generálni, hiszen ott ez a forma az egyik, ha nem a legkeresettebb. Szerencsére az eelktromosítás sem fogta vissza az igényeket, sőt! Az érdeklődés folyamatosan nő irántuk, amit a kategóriabajnok Ford F-150 elektromosított változatán a Lightningon is kiválóan le lehet követni.

A világ más tájain, mint mondjuk Európa, vagy éppen Ázsia, már nem igazán keresett a pickup kivitel. Ennek ellenére most egy kínai márka, a Geely döntött úgy, hogy belevág egy tisztán elektromos, felső-kategóriás pickup megalkotásába és értékesítésébe. A leendő termék elsősorban a Rivian R1T-nek, vagy éppen a Hummernek állítana vetélytársat.

Erről a kínai CNEVpost számolt be nemrég. A lap szerint konkrét átszervezési folyamatok is megkezdődtek az ügy érdekében, ami azt jelenti, hogy a Geely egy önálló márkát kíván felépíteni az autó köré. Továbbá a pickup, mint kategória sem lesz hamarosan elérhető a Geely kereskedelmi járműportfóliójából, azt bemozgatják a leendő új márka alá. Az első ilyen pickup valamikor 2022 második felében mutatkozhat be, természetesen már az új márkanéven. Egyelőre nem tudni, hogy mik a jövőbeli tervei a Geely-nek az új elektromos pickuppal. Csak Kínában lesz elérhető az újdonság, vagy globális modellként bárhol felbukkanhat, köztük az Államokban is. Jövőre vélhetően ez is kiderül.

Emlékeztetőként jó ha tudjuk, hogy a Geely tulajdonában áll jelenleg a Volvo, a Polestar, valamint  frissen alakított Zeekr prémiummárka is. Így tapasztalat bőven van a globálisan terjesztett autók tekintetében.

A Geely november 1-én rukkolt elő a Smart Geely 2025 nevű stratégiájával, mely során napi 10.000, évi 3,6 millió autó legyártását irányozta elő magának. Ebből a Zeekr lett külön kiemelve, mint elektromos autós márka, itt 650.000 autó gyártás lett meghatározva 2025-re. A Geely a céljaiban csak azt írta, hogy „tengeren túli” értékesítéseként 600.000 autóval számol, azonban specifikusan Amerika nem lett kiemelve, pedig az a pickupok legfőbb piaca. Hogy végül valóban felépít-e egy prémium pickup márkát a kategória köré a Geely, az hamarosan kiderül, a program további elemeivel együtt.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!