Újraindul az elektromos Chevrolet Bolt gyártása

0

Különböző tűzesetek miatt leállított Chevrolet Bolt gyártása november 1-én indul újra, limitált példányszámban.

Szeptember végén érkezett a hír, hogy folytatják az egy időre leállított Chevrolet Bolt akkumulátorainak gyártását. Melyek az ígéretek szerint biztonságosak lesznek a jövőben. A GM szerint az LG frissített gyártási folyamatokkal és nagyobb biztonságot szolgáló, fejlett szoftverrel indította újra a gyártást.

Egy hónappal később a Chevrolet hivatalosan is megerősítette, hogy november 1-én, azaz a mai naptól újra behívják dolgozni az embereket, hogy újraindítsák az elektromos Bolt sorozatgyártását. A most legyártott modellek limitált példányszámban fognak készülni, amolyan prototípus modellként.

Nagyjából 140 ezer Bolt elektromos modellt hívott vissza a Chevrolet korábban, emiatt komoly nyomás hárult a kereskedőkre, akik az új autókat azon ügyfelek számára biztosítják majd kölcsönbe, akiknek modelljei épp javítás alatt állnak.

Dan Flores, a General Motors szóvivője elmondta, hogy két hétnyi gyártás után újra összeülnek, hogy elemezzék a kialakult helyzetet és akkor döntenek a gyártás további halasztásáról vagy folytatásáról.

Az elektromos Bolt gyártását még augusztus 23-án állították le, miután a GM és az akkumulátort szállító LG is komoly vizsgálatokba kezdett a sorozatos tűzesetek miatt. Az érintett modellek javítása ebben a hónapban vette kezdetét, melynek során az autókba új akkumulátor-modult helyez a gyártó.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!