Tízből hat brit megfontolná, hogy elektromos autóra váltson

0

Tízből hat brit autós megfontolná az elektromos autóra váltást, ha 2022-ben új autóvásárlást tervez – derült ki egy új kutatásból.

Nem csoda, hisz múlt hónapban az üzemanyaghiány miatt drasztikusan megnőtt az elektromos autók iránti érdeklődés és kereslet az Egyesült Királyságban. Mindössze egy nap alatt tizenhatszorosára nőtt az elektromos autók iránti kereslet a szigetországban.

A Motor Ombudsman autós fogyasztóvédelmi szervezet több mint 1700 brit sofőrt kérdezett meg, hogy kiderüljön, hogyan állnak az elektromos gépjárművekhez. A megkérdezettek 61 százaléka válaszolta azt, hogy utána járna az elektromos autókra vonatkozó ajánlatoknak, ha jövőre új vagy használt autót vásárolna.

A 18-24 év közöttiek körében különösen nagy arányban, 79 százalékban voltak jelen azok, akik nyitottak az elektromos meghajtásra.

Továbbá a felmérés eredményei szerint a válaszadók 59 százalékának kulcsfontosságú szempont a döntés meghozatala előtt az Egyesült Királyság töltőhálózata. Tízből négy válaszadó ragaszkodik ahhoz, hogy legyen kínálat és több elektromos töltőállomás közül lehessen választani.

A megkérdezettek 39 százaléka felelte, hogy a döntését erősen befolyásolná az üzemanyagok ára és annak elérhetősége az országban. Hasonlóképpen, a válaszadók 22 százaléka vallotta be, hogy nagy hatással lesz rájuk a közelmúltbeli üzemanyaghiány. 15 százalék pedig a londoni szigorítások miatt váltana tisztán elektromos autóra.

Az elektromos meghajtású autók népszerűségét más motivációk is gerjesztik, például a környezetvédelmi aggályok, mely a válaszadók 68 százalék számára fontos tényező.

Tízből négyen csak azért szeretnének tisztán elektromos autót, mert azt otthon is fel lehet tölteni, mindezt kényelmesen a garázsban. Minden harmadik válaszadó (29%) azt mondta, hogy az elektromos autó megfelel a hétköznapi életmódjuknak és a megkérdezettek ötöde, pedig még az alacsony karbantartási költségek miatt is váltana az elektromos autóra.

„Ahogy a tanulmányunk kimutatta, az elektromos járművek gyorsan vezető szereplővé válnak az autósok számára, mikor autót vásárolnak. Részben a növekvő töltőhálózatnak és a jelenleg elérhető széles modellválasztékának köszönhetően. Valamint a benzin és a gázolaj további drágulása és az üzemanyaghiány jelentős szerepet játszik a vásárlók további döntéseiben”. Mondta Bill Fennell a Motor Ombudsman autós fogyasztóvédelmi szervezet ügyvezető igazgatója.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!