Hamarosan egy elektromos Mercedes AMG kabrió érkezhet

0

A Mercedes 2017-ben mutatta be a Vision Mercedes-Maybach 6 névre hallgató elektromos kabrióját, mely 750 lóerős volt és az akkori bemutatón 500 kilométeres hatótávval dicsekedett a Mercedes.

Viszont, egyáltalán nem elég, hogy a Mercedesnek tetszik az elektromos kabrió ötlete, de azt tudják, hogy nem lesz egyszerű ennek a megvalósítása. Markus Schäfer a Mercedes ügyvezető igazgatója árulta el a Top Gearnek adott interjújában, hogy ő igenis szeretne egy tisztán elektromos Mercedes kabriót a kínálatukba.

„Egyáltalán nem könnyű tisztán elektromos kabriót építeni. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a kereslet csökken ezekre a modellekre. Kínában egyáltalán nem keresik, míg Európában is egyre kevesebben vesznek ilyen autókat. Ennek ellenére vonzó egy elektromos kabrió és segítene a Mercedes népszerűsítésében. Elkezdtünk gondolkodni azon, hogy hogyan lehet elektromos kabriót építeni. Ha az ember elektromos AMG-ről hall valamit, akkor pont kabrió modellt képzelsz el.” Nyilatkozta Schäfer.

További adatot vagy egyéb fontos dolgot nem árult el az igazgató. Annyi biztos, hogy izgalmasnak tűnik az elektromos Mercedes-AMG kabrió ötlete. Ellenfele lehetne a hamarosan érkező Tesla Roadster-nek. Vagy lehetne olyan, mint egy kabrió S-osztály. Sőt akár még az SLC-hez is hasonló kisméretű sportautót is el lehet képzelni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!