Több ezer elektromos autót vásárol a brit posta

0

Május végén egy hírben közöltük az e-cars.hu oldalunkon, hogy 1744 elektromos Opel Corsa-e modellt rendelt az olasz posta. Ezzel pedig egy újabb területen bizonyíthat a tisztán elektromos hajtás. A postai szolgáltatás is beleesik az úgynevezett „last mile delivery” kategóriába, vagyis, hogy a messziről érkező küldemények egy helyi elosztóba kerülnek, melyeket már csak az adott településen, vagy régióban kell kikézbesíteni. Mint azt bárki elképzelheti, ez a járművek részéről sok megállással és elindulással jár, javarészt lakott területeken belül, így az elektromos meghajtás minden előnye tud érvényesülni.

Ha csak a lakóhelyünk közelében ténykedő postásra gondolunk, akinek sokszor nem csak leveleket kell kézbesítenie, biztosan nagy segítség lenne egy elektromos kisautó a napi munkában. Az olasz Postaszolgálat (Poste Italiane) is felismerte az ebben rejlő előnyöket és nyílt közbeszerzést írtak ki egy ilyen elektromos munkatárs beszerzésére. Az Opel sajtóközleménye szerint ők nyerték meg a tendert, aminek köszönhetően 1744 darab Corsa-e kerül az ottani Posta szolgálatába.

Lehet, hogy ezen híren felbuzdulva döntött úgy a brit Royal Mail, hogy ők is haladnak a korral és összesen háromezer elektromos járművet vásárolnak. Ezzel pedig előrelendítve azt a projektet, melynek keretében az évtized közepétől csak is kizárólag elektromos autókat helyeznek forgalomban a szigetországban.

A Királyi Posta főként Peugeot elektromos modelleket rendelt. A flottát minden bizonnyal a 4,3 köbméteres e-Partner, valamint a 6,6 köbméteres raktérrel ellátott e-Expert modellek fogják alkotni.

Mindkét modell 135 lóerő leadására képes 260 Nm nyomaték mellett. Egyedüli különbség annyi, hogy az e-Partner 275 kilométert, míg az e-Expert 320 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel. A brit posta a jövőben is már elektromos járműveket fog vásárolni, hisz 2030-tól kezdődően csakis elektromos autókkal szállítják a levelet a szigetországban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!