Baráti árral érkezik az MG Marvel R elektromos SUV

0

Idén márciusban dobta le a jelenleg kínai (SAIC Group) tulajdonban lévő angol márka, az MG a saját elektromos autós bombáját, a teljesen friss és vallatható Marvel R SUV formájában. Pár hónappal később pedig most örömmel jelenthetjük be, hogy az autó úton van Európába, legalábbis a sajtónyilatkozatuk szerint már előrendelhető az elektromos autó az öreg kontinensen. Ráadásul már idén ősszel megérkezhetnek az első darabok az európai MG üzletekbe. Az ár 40 000 és 50 000 euró között változhat, felszereltségtől függően.

A Marvel R elérhető lesz összkerék (AWD) és hátsókerék-meghajtású (RWD) kivitelben, felszereltségi szintekből három közül választhatunk. A Marvel R-t teljesen az aktuális autóipari irányzatoknak megfelelően rajzolták meg a tervezők, én személy szerint némi NIO ES8 és Xpeng G3 ízt is érzek, amikor a képeket látom, főleg az autó első részét vizsgálva.

A C-szegmensbe tartozó SUV hosszúsága 4674, szélessége 1919, magassága 1618 mm. A tengelytáv 2800 mm. Az utastérben egy 19,4 colos központi kijelzőt, valamint a sofőr előtt egy 12,3 colos verziót láthatunk a műszerfal szerepében. Az autót távolról is vezérelhetjük majd az MG iSmart applikációval, okostelefon segítségével. Az autóhoz rendelhető MG Pilot rendszer pedig akár 14 vezetéstámogató rendszert is tartalmazhat, különböző felárak ellenében.

Az autó csomagtartója 357 liter, lehajtott ülésekkel 1396 liter. Az összkerekes verzióban egy 150 literes frunk (első csomagtartó, a motortér helyén) is található, viszont mindkét kivitel esetében 200 km/h a végsebesség.

Hajtáslánc szempontjából két verzióból választhatunk. A kisebb lehetőségeket biztosító kivitelben is már két elektromos motor található, 132 kW rendszerteljesítményt leadva, egy ilyen Marvel R WLTP hatótávja 402 km. Az erősebb kivitelben már három motor lesz, 212 kW teljesítménnyel, 370 km hatótávval.

Mindkét kivitelben 70 kWh kapacitású akkumulátor kap helyet, háromfázisú 11 kW-os AC fedélzeti töltővel szerelve. DC villámtöltés tekintetében ködösít még az MG, hiszen konkrét számok helyett csak annyit írtak le, hogy 5-ről 80 százalékra 43 perc alatt tölthető fel az autó akkupakkja. További jó hír, hogy az MG Marvel R esetében is megjelenik a V2L, vagyis a vehicle-to-load szabvány, aminek segítségével különböző eszközöket táplálhatunk energiával, mint például laptopok, vagy éppen egy elektromos grill.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!