A világ egyik legfontosabb futballünnepének előkészítése hosszú hónapok óta zajlik az UEFA EURO 2020 tizenegy helyszínén. Az Európa-bajnokság hivatalos mobilitási partnereként a Volkswagen a mindennapi munkájuk elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges autókat bocsájt a szervezők rendelkezésére a mérkőzések helyszínein. A flotta elektromos modelljeinek áramellátásáról a MOON töltői gondoskodnak majd.

Az Európa-bajnokság június 11-i megkezdéséig a Volkswagen flottája minden helyszínen, így Budapesten is fokozatosan bővül. A flottában teljesen elektromos ID.3 és ID.4 modellek is szolgálatot teljesítenek. A Volkswagen ezzel a gesztussal is azt mutatja, hogy elkötelezett az e-mobilitás iránt. “Büszkék vagyunk arra, hogy az e-mobilitás egyik éllovasaként részesei lehetünk az Európa-bajnokságnak, és megmutathatjuk, hogyan kapcsolható össze a labdarúgás és az elektromos autózás. Ezzel a lépéssel is azt kívánjuk megmutatni, hogy a Volkswagen márka számára milyen fontos a fenntarthatóság, és milyen nagy a hangsúly a fenntartható mobilitás víziójának valóra váltásán” – mondta Papp Zoltán, a Volkswagen magyarországi márkaigazgatója.

A 75 kW-os DC és a további négy AC töltőt is a Mobiliti üzemelteti

A Porsche Hungaria az UEFA EURO 2020 támogatási programjának részeként, az elektromos autók zökkenőmentes használatának biztosításához a szervező bizottság back-office főhadiszállásán, a Groupama Aréna területén MOON márkájú elektromos autó töltőket telepített. Ez az elektromos autó töltő infrastruktúra az Európa-bajnokság után a Groupama Arénát üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft. Zöld Aréna programjának egyik fontos szereplőjévé válik. “A Zöld Aréna Programmal elkötelezett célunk, hogy hozzájáruljunk a társadalmi és gazdasági környezetvédelmi szemléletváltáshoz. Úgy gondolom, hogy ezzel az iparág és szélesebb értelemben a gazdasági szféra más szereplőit is inspirálhatjuk.” – mondta Igaz András, a Groupama Arénát üzemeltető SPORTFIVE Hungary Kft ügyvezető igazgatója.

A Groupama Arénánál kétféle MOON töltő áll majd a Volkswagen modellek rendelkezésére. A MOON Connect töltőkészülék – melyből 4 kerül telepítésre a Groupama Arénához – 22 kW töltési teljesítményre képes.

A másik típus, a MOON Power Charger DC 75 a (Hypercharger by alpitronic) modellnél még gyorsabb töltést biztosít 75 kW-os teljesítményével, így 30%-ról 80%-ra mindössze fél óra tölti fel a csatlakoztatott autó akkumulátorát, ezzel garantálva azt, hogy az Európa-bajnokságon szolgáló Volkswagen modellek a lehető legjobban és leggyorsabban láthassák el feladatukat.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!