Az európai autó tulajdonosok 70%-a megfontolná az elektromos autóra váltást

0

A kérdésre, hogy a következő vásárlási helyzetben megfontolnák-e elektromos autó vételét, az európai autóvezetők 70%-a mondta, hogy megtenné. A váltás megfontolásával kapcsolatos indokok között a legnépszerűbb ok a zéró emissziós jármű környezetvédelmi hatásai (49%).

A pán-európai felmérés a Nissan legszéleskörűbb EV tulajdonosok vezetési szokásokkal és töltési tapasztalatokkal kapcsolatos kutatása. A felmérés bemutatja az elektromos autózásra való átállás előnyeit és lerántja a leplet azokról a mítoszokról, melyek jelenleg akadályozzák a sofőröket a váltásban. OnePoll az Egyesült Királyságban, Hollandiában Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és a skandináv államokban (Norvégia, Svéd- és Finnország) végzett felmérést 7000 résztvevővel 2021. január 29. és 2021. február 23. között.

Annak érdekében, hogy átláthatóbbá váljék, hogy mi motiválja vagy éppen gátolja a vezetőket az elektro-mobilitásra való váltásban a Nissan 7 000 európai autóst kérdezett meg. Ebből 3 500-nak elektromos autója van, 3 500-nak pedig belsőégésű motorral szerelt járműve.

A nemrég kiadott elsődleges eredmények felfedték, hogy az EV sofőr elégedettség ígéretesen magas.  89%-uk nyilatkozta, hogy a váltás volt a helyes döntés. 74%-uk nyugodtabb és 77% találja egyenletesebbnek a vezetési élményt a belső égésű motoros autókkal szemben.

Mivel az elektromos autó tulajdonosok 97%-a “várakozásnak megfelelő” vagy “könnyebbnek” találta a váltást, ez ígéretes kilátásokat jelent azok számára, akik hajlandóak elindulni ezen az úton.

Továbbá, az autóvezetők többsége (70%) vallja, hogy az elektromos autójuk hatótávja felülmúlta a vásárlás előtti elvárásaikat. Ez ellensúlyozza a belső égésű autóval rendelkező sofőröknek azon 58%-át, akik azért nem veszik fontolóra elektromos autó vásárlását, mert az túl rövid hatótávolságot nyújt, valamint demonstrálja, hogy a valóság az, hogy EV-t birtokolni határozottan jó dolog.  

Az alacsony fenntartási költségektől a meglepő teljesítményig a Nissan LEAF-hez hasonló elektromos kocsik jobbá formálták a mindennapi vezetés élményét.” – mondja Arnaud Charpentier, a Nissan AMIEO regionális termékstratégia és árazási alelnöke.

Az elektromos és belső égésű autók közötti kontraszt erősödése ellenére a fenntarthatóság fontossága nyilvánvaló mindenki számára – a megkérdezett összes válaszadó közel 85%-a értéket tulajdonít a környezetbarát életvitelnek.

Vezetési élmény és fejlettebb technológiák

A felmérés élvezhetőnek és vonzónak mutatja be az elektromos vezetési élményt; az európai elektromos autó vezetők 89%-a meg van elégedve a tapasztalataival és 78%-a egyetért abban, hogy jobb, mint, amit vártak.

Továbbá az EV sofőrök több mint harmada (34%) – az elektromos autók által kínált fejlettebb technológiának köszönhetően – döntött a váltás mellett. A másik oldalról, a hagyományos autósoknak, akik fontolgatják az elektromos autó vásárlást, közel egyharmada (31%) visszaigazolta, hogy a fejlett technológia csábítja őket az EV váltásra.

Üzemanyag-megtakarítás

Az alacsony fenntartási költségek kilátása az EV-re váltáson gondolkozó, belső égésű motorral rendelkező sofőrök 31%-át1 csábítja. Biztató, hogy a váltás után álló EV tulajdonosok 83%-a vallja, hogy alacsonyabbak a fenntartási költségek, mint ahogy várták.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!