Hivatalos – Voltswagen lesz a VW amerikai elektromos autóinak neve

0

Nos, úgy tűnik, hogy nem viccelt a Volkswagen, amikor egy kiszivárgott sajtónyilatkozatban arról beszéltek az illetékesek, hogy a Volkswagen Csoport amerikai divíziója (Volkswagen Group of America) az Egyesült Államokban Voltswagen névre kereszteli át személyautós üzletágát. Ezzel is tovább erősítve azt az elhatározásukat, hogy mindenképpen az elektromos meghajtásban látják a jövőjüket és elköteleződésük ezen irányban megrendíthetetlen.

Délutánra meg is érkezett a hivatalos közlemény, hogy új időszak köszönt be az amerikai Volkswagen életében, jöhet a VOLTSWAGEN! A változásról Scott Keogh, a divízió elnöke beszélt. A márka 1955-ös USA-béli jelenléte óta ugyanazon a néven futott a kontinensen, ám az elektromos meghajtásra való átállás úgy tűnik még ezt is képes lesz új platformra terelni. A márka amerikai népszerűségét a Type 1 Beetle (Bogár) alapozta meg, ami a Ford T-Modell után a második legtöbb eladott darabszámmal büszkélkedhet, melyből világszinten 23 milliót adtak el. Ekkor erősödött meg az emberekben az a tudat, hogy a Volkswagen egy elérhető árú és minőségi autó. Az ID.4 Egyesült Államok béli megjelenésével pedig a márka új köntösbe csomagolva vinné tovább az örökséget, immár olajfoltok és benzingőz nélkül.

A kommunikációban a kék alapszín is megmarad, de a sötétkék a belsőégésű modellek, míg a világoskék az elektromos típusok sajátja lesz. A változás a mai naptól lép életbe és minden hirdetési, weboldal- és közösségi média csatornáján megjelenik. A külső és belső jelzések pedig lehetőség szerint mielőbb megjelennek a Volkswagen kereskedésekben és ipari létesítményekben.

Európában jelenleg 3 üzemben készülnek a tisztán elektromos Volkswagenek, ami a márkánál egyet jelent az ID. termékcsaláddal. 2022-ben pedig újra szintet lép a Volkswagen, hiszen bekapcsolódik a termelésbe Emden és Hannover is, míg az amerikai igényeket Chattanooga lesz hivatott kielégíteni. A német cég elképzelése az, hogy 2022-re Amerikában is megkezdik a MEB platform alapú elektromos modellek gyártását. E terv keretében kezdtek el kiépíteni egy elektromos autók gyártására alkalmas gyártósort a chattanoogai gyár mellett.

A Volkswagen tavaly nyáron jelentette, hogy a gyártósor mellett egy új tervező és fejlesztő központot is létrehoznak Chattanooga-ban, ahol az elektromos járművekhez alkalmas akkumulátorokat fognak fejleszteni és tesztelni.

Wolfgang Maluche, a Volkswagen of America fejlesztéssel foglalkozó részleg alelnöke mondta el a következőket ez ügyben:

„Igazából kétféle módon lehet megközelíteni az elektromos járművek akkumulátorainak fejlesztését az autóipari vállalatoknak. Nagyon sokan egy külső céget bíznak meg a fejlesztéssel és teszteléssel, míg mások a házon belüli fejlesztés mellett döntenek. Mi az utóbbit választjuk.”

A legfrissebb hírek szerint a kutatással foglalkozó részleg 2021 tavaszával fogja megkezdeni a működését. Az építéseket már meg is kezdték a készülő elektromos gyártósor mellett, ahol is az ID.4 gyártását tervezik 2022 első felétől.

UPDATE: A hír természetesen csak április 1-ei vicc volt!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!