Áprilisban mutatják be a 700 kilométer hatótávú elektromos Mercedest

0

Az új elektromos luxusmodell érkezésével a Mercedes me Charge tekintetében számos újítás és új szolgáltatás könnyíti meg a felhasználók dolgát. Az EQS gyors és könnyű töltését például a Plug & Charge funkció teszi lehetővé, ahol még csak felhasználói azonosításra sincs szükség, a fizetés pedig automatikusan történik a Mercedes me Charge segítségével. A Green Charging lehetőséget biztosít arra, hogy a nyilvános töltőállomásokon felhasznált energiát utólag zöld forrásokból fedezzük. Időközben a Mercedes me Charge töltőállomás-hálózata már 500.000 töltőponttal várja a felhasználókat ebből 200.000 Európában található. Ráadásul Japánban az EQS maga is képes áramforrásként működni és szükség esetén biztosítani a háztartás áramszükségletét. Méghozzá nem is csekély mértékben, ugyanis az április 15-én bemutatkozó modell különösen nagy energiasűrűségű akkumulátorokkal rendelkezik, melyek a németországi Hedelfingenben készülnek.

A Mercedes-Benz elkezdte új generációs nagyteljesítményű akkumulátorainak gyártását a Stuttgart-Hedelfingenben található gyárban. Az itt készülő modulok elsőként a vadonatúj EQS luxusmodellbe kerülnek, amelynek világpremierje 2021. április 15-én lesz.

A Plug&Charge funkció egyszerű és kényelmes töltést biztosít az EQS felhasználói számára: az ezzel kompatibilis töltőoszlopokon a töltési folyamat azonnal elindul a kábel csatlakoztatását követően. Az ügyfél azonosítása automatizáltan történik, közvetlenül a töltőkábelen keresztül.

A Mercedes-Benz EQ almárka új zászlóshajója kétirányú töltésre is képes lesz. Ez azt jelenti, hogy az EQS a japán CHAdeMO standardnak megfelelően képes becsatlakozni a hálózatba, így például működhet napelemes rendszerek köztes tárolójaként, áramszünet esetén pedig áramforrásként is.

A Mercedes-Benz vadonatúj, kimondottan elektromos autókhoz tervezett platformjára épülő EQS a márka elektromos zászlóshajójaként mutatkozik be. Az EQS esetében az ügyfelek a luxuskategória minden előnyét kiélvezhetik, sőt, az alapoktól elektromos hajtású felépítésnek köszönhetően a modell helykínálat és formatervezés tekintetében új mércét állít fel.

Az EQS különböző méretű akkumulátorokkal lesz elérhető különféle hatótávval és teljesítménnyel. A legnagyobb, 108 kWh-s egységgel az EQS a WLTP norma szerint több mint 700 kilométeres hatótávot tud felmutatni, amelyet kategóriaelső aerodinamika is elsősegít.

Az EQS házon belül fejlesztett szoftverei vezeték nélkül, over-the-air (OTA) frissítéssel bármikor aktualizálhatók, így a modell energiamenedzsmentje is mindig a legmodernebb szinten marad. 

Az akkumulátor celláinak előállítása karbonsemleges megvalósításban történik, a különleges kialakítás pedig a felhasznált kobalt arányát körülbelül tíz százalékra csökkenti. A gyártás lábnyomának csökkentése döntő fontosságú szerepet játszik a Mercedes-Benz fenntarthatósági törekvéseiben. Az EQS az új S-osztállyal együtt a Sindelfingenben található “Factory 56-ban” készül, amely jelenleg is karbonsemlegesen üzemel. 2022-től a Mercedes-Benz összes személyautó- és kishaszongépjármű-gyára, a hedelfingeni akkumulátorgyárat is beleértve széndioxid-semlegesen fog működni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!