Kijelölte újabb gyára helyszínét az ElectraMeccanica

0

Az elektromos járművek gyártásával foglalkozó kanadai (Vancouver, BC) vállalat egyik leghíresebb és legismertebb terméke a SOLO, ami egy háromkerekű, egyszemélyes kis személyszállító alkalmatosság, létezése sok esetben tud indokolt lenni.

A SOLO jelenleg még csak prototípus formájában létezik és néhány szerencsés már nyúzza ezeket egy ideje, hogy minél előbb előjöjjenek a hibák és a megoldani való problémák. Az elsősorban városi közlekedésre alkalmas SOLO gyártásának helyszínéről pedig most döntött a vezetés, amire egy Twitter bejegyzés világított rá, még a múlt héten:

Rögtön két város is megnevezésre került: Phoenix és Nashville. További arizonai helyszínek (Casa Grande, Mesa) is versenyben voltak, ám ezek végül elvetésre kerültek. A Phoenix Business Journal készített is a hírre egy interjút a vezérigazgatóval, aki Paul Rivera. Elmondása szerint az építkezés 14-15 hónapot vesz majd igénybe és 250 főnek fog munkát biztosítani. Riviera szintén elmondta, hogy a cégnél tervben van 2023-ban egy kétszemélyes SOLO megalkotása is, itt a sofőr és az utas egymás mögött foglalna helyet. A riport készítője, Corina Vanek ki is próbálta a SOLO-t.

A SOLO 4 színben lesz majd elérhető és 18 500 dollártól lesz lehetőség annak előrendelésére. A gyártó weboldala szerint a gyártás már zajlik Kínában, az amerikai lokáció a gyártás felfuttatását szolgálja majd. Az első kínai szállítmányok már az idei év felében várhatók. Addig is, akik ki szeretnék próbálni a SOLO-t és az Egyesült Államokban élnek, februárban és márciusban lehetőségük lesz beülni egybe a “SOLO Drive Tour” elnevezésű roadshow keretén belül. Akkumulátora 16,1 kWh kapacitással rendelkezik, 453 kg-os önsúly mellett. Méretben egy SMART ForTwo és egy Fiat 500 között helyezkedik el. Végsebessége 130 km/h, gyorsulása pedig 8 másodperc alatt történik 0-100 km/h-ra.

A gyár mellett további 3 értékesítési pont (kettő Kaliforniában és még egy Arizonában) nyitása is tervben van, a már meglévő 10 mellé. A SOLO mellé pedig már tervben van egy kétszemélyes roadster is, Tofino néven. Működő prototípus még nincsen belőle, csupán adatok és látványtervek. 200 km/h-s végsebesség, 7 másodperc alatti 0-100km/h-ra gyorsulás várja ezen autó esetében az új gazdát, aki várhatóan 400 km-t tud majd elmenni vele.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!