Elektromos Mercedes eVito Tourer kerekesszékes átépítéssel

0

A mobilitás az önállóságot és a függetlenséget jelenti életünkben, meghatározza életminőségünket és biztosítja a szociális kapcsolattartást. Éppen ezért társadalmunk alapvető igénye. Különösen a mozgáskorlátozottak függenek a mobilitásukat biztosító eszközöktől, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy  dolgozhassanak és társasági életet élhessenek. A mozgáskorlátozott személyek utazási lehetőségének biztosítása a Mercedes-Benz Vans számára is kiemelt terület, ezért az ő életüket megkönnyítő megoldásokat a vállalat már gyárilag, vagy partnereivel végzett átalakításokkal biztosítja járműveiben.

A helyi kibocsátásmentes közlekedésre történő átállással a mozgáskorlátozott személyek vagy az őket kiszolgáló szállítóvállalatok is kihívás előtt állnak, hogy megfelelő közlekedési eszközök álljanak rendelkezésükre.

A teljesen elektromos Mercedes-Benz eVito Tourer különösen hosszú karosszériaváltozata már kerekesszékes hozzáférésű változatban is rendelhető. Régi partnerükkel, az ammerlandi Apenben található AMF-Bruns GmbH & Co. KG-vel közösen készült el az az átépítés, melynek során a jármű hátsó részét kerekesszékes felhajtásra alkalmas rámpával egészítették ki, ami lehetővé teszi a kerekesszékes és mozgáskorlátozott személyek kényelmes és biztonságos utazását.

Andreas Böger, a Mercedes-Benz haszongépjárműveinek németországi értékesítéséért felelős vezetője elmondta: „A helyi károsanyag-kibocsátás nélküli járművek mindenekelőtt városi környezetben bírnak különösen nagy jelentőséggel a mozgáskorlátozott emberek számára. Az eVito Tourer modellünk ideális kiindulási alapot biztosít a személyszállítás sokoldalú és rugalmas megvalósításához, így például a kerekesszékkel közlekedők biztonságos és kényelmes szállításának kialakításával. Örülök, hogy partnerünkkel, az AMF-Bruns-szal közösen elsőként kínálhatunk megoldást erre a feladatra a szegmensben, amely minden bizonnyal nagy érdeklődésre tart majd számot a kerekesszékes személyek utazásának területén.”

Gerit Bruns, az AMF-Bruns GmbH & Co. KG ügyvezetője: „Azok a személyek, akiket kerekesszékben kell szállítani, különösen nagy mértékben vannak kitéve a közlekedés veszélyeinek, ezért a megfelelő biztonságukról gondoskodni kell. A töréstesztekben már bizonyított személy- és kerekesszék-rögzítő rendszerek mellett speciális fej- és háttámlákat is kínálunk a személyre szabott védelem érdekében. Ugyanakkor fontos a kényelmes utazási élmény megteremtése is. Éppen ezért a biztonság mellett különösen fontos szempont volt, hogy a szállított utasoknak elegendő teret és kényelmet biztosítsunk, valamint a könnyű kezelhetőség is elvárás volt. A Mercedes-Benz eVito kiváló alapot biztosított az átépítéshez, így fenntartható városi mobilitási megoldást kínálhatunk mindenki számára.”

Változtatható kialakítás nagyvonalú helykínálattal és könnyű kezelhetőséggel

A nagyméretű hátsó kivágás kb. 1.500 mm-es áthaladási magassággal rendelkezik, amely a beépített, csúszásgátló rámpával együtt egyszerű és akadálymentes bejutást kínál a belső térbe. Az EASYFLEX rámpa különösen könnyen kezelhető és gyorsan átalakítható rakodófelületté. A személy- és kerekesszék-rögzítő rendszer segítségével a biztonságos utazás garantált, az elülső rögzítésre pedig extra hosszú rögzítőöv szolgál. Emellett a jármű FUTURESAFE fej- és háttámlákkal is felszerelhető.

Az utastér mélyített padlója nagyvonalú helykínálatot biztosít: hátul kb. 1.450 mm-es hasznos magasság várja a mozgáskorlátozott utazót. Elöl pedig a vezető mellett akár még öten is helyet foglalhatnak. A második üléssorban opcionálisan ledönthető és kinyitható ülések teszik még rugalmasabbá a modell használatát további utasok számára, amennyiben éppen nem szállítanak kerekesszéket.

A jármű nem csak olyan szállítószolgálatok számára alkalmas, amelyek szeretnék a mozgáskorlátozott személyek helyi emissziómentes szállítását megvalósítani. A megoldással akár taxitársaságok is új ügyfélkörhöz juthatnak, aktívan hozzájárulva a mozgáskorlátozottak mobilitásának elősegítéséhez.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!