Március 2-án egy új tisztán elektromos modellt mutat be a Volvo, a kiszivárgott leírásból pedig arra következtethetünk, hogy tovább bővíti alsó kínálatát a svéd gyártó. A Volvo második elektromos modellje is a CMA platformra fog épülni, akárcsak az XC40.

Hakan Samuelsson elárulta az Autonews Europe-nak, hogy az “XC40-nél áramvonalasabb dizájnja lesz”. Tehát, ha minden igaz akkor egy kupé modellel lepi meg vásárlóit a svéd gyártó. “Egy kicsit még a sötétben hagynánk titeket, azaz nem árulhatok el semmit. De annyit megígérhetek, hogy egy nagyon jól kinéző autó lesz!” – mondta a Volvo főnök. Majd azt is hozzátette, hogy az új jövevény nem a V40 közvetlen utóda lesz.

Samuelsson azt is megjegyezte, hogy “Ahhoz, hogy a Volvo nyereséges legyen, a magasabb árkategóriára, a prémium szegmensre kell fókuszálnunk.”

Érdemes megjegyezni, hogy a Volvo európai érdekeltségeinek elnöke, Lex Kerssemarkers 2019-ben árulta el, hogy egy kupétetős SUV válthatja az idős, még Ford alapokra épülő V40-et. Azonban a V40 utódjának hitt Concept 40.2 végül a Polestar 2 nevet kapta. Azonban az is elképzelhető, hogy az új típus a svéd prémium egy leegyszerűsített változata lesz.

Nem kell már sokat kibírni, hogy a Volvo bemutassa a legújabb elektromos modelljét. Az viszont biztos, hogy addig még sok kémfotóval fogunk találkozni.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!