Meglesz az 500 ezer eladott Tesla modell 2020-ban?

0

Az év végéhez közeledve a Tesla nagyon felpörgette a kiszállításokat ugyanis ismét rekord negyedévet kell ahhoz zárniuk, hogy 2020-ban meglegyen az 500 ezer eladott autó. Elon Musk ismét e-mailt írt a Tesla dolgozóinak, melyből kiderül, hogy ha mindent beleadnak akkor elérhetik a 2020-ra kitűzött célt.

Ahhoz, hogy a Tesla ezt teljesíteni tudja összesen 181 000 járművet kell leszállítania ebben a negyedévben. Ez 40 000 járművel több mint a jelenlegi rekord, amit éppen az előző negyedévben állítottak fel.

A hónap elején Elon Musk elmondta az alkalmazottainak, hogy minden esélyük megvan arra, hogy elérjék a kitűzött célt, de ehhez növelniük kell a termelési kapacitásukat. Most pedig, hogy már csak néhány nap van hátra az évből Elon Musk újabb e-mail-t írt. Amelyben úgy vélekedik, hogy a kitűzött cél még mindig elérhető és arra ösztönzi az alkalmazottait, hogy bizonyítsák be a kétkedőknek, hogy meg tudják csinálni:

Kérem, tegyen meg mindent, hogy ez megvalósulhasson. Nagy mérföldkő ez a vállalat életében. A kritikusok, akik két évvel ezelőtt az mondták, hogy nem fog sikerülni, a 2020-as félmilliós célkitűzést is lehetetlennek tartották. A fenébe velük, csináljuk meg!”

Musk az alkalmazottak segítségét kéri, hogy a határidő előtt minél több autó juthasson el az ügyfelekhez:

„Különösen nagy segítség lenne most az, ha az elkészült autókat a PDI további javításai nélkül azonnal tovább lehetne szállítani, mivel erre most egyszerűen nincs elég idő.”

A „PDI” valószínűleg a szállítás előtti ellenőrzés (pre-delivery inspection) lehet. Mivel már tényleg csak néhány nap van hátra az évből a Tesla valószínűleg nem számít arra, hogy növekszik az ellenőrzés hatékonysága, ehelyett inkább a termelési kapacitást növelik.

A Fremontban és Sanghajban gyártott autóknak pedig a lehető legrövidebb idő alatt kell eljutniuk a végfelhasználókig, hogy azok értékesítése még bele essen a negyedik negyedévbe. Mi pedig izgatottan várjuk, hogy a Teslának sikerül-e elérnie a kitűzött célt.