Most akkor lesz hivatalos Tesla Store és szerviz Magyarországon?

0

Kemény heten vagyunk túl! Legalábbis, ha a Tesla karrier oldalára gondolunk. Ugyanis a hét elején bombaként robbant a hír, hogy a Tesla hivatalosan is meg akarja vetni a lábát Magyarországon. Legalábbis erre engedett következtetni a Tesla oldalán a meghirdetett állásajánlatok.

A legközelebbi hivatalos Tesla kirendeltség és szerviz Bécsben van, ami azért nem egy megnyugtató dolog, amikor valaki venne egy ilyen nagy értékű autót és azt esetleg több száz kilométerre kell hurcolnia, ha baj van. Ezek az autók már nem azok, amiket megbütykölhet az ismerős haver a szomszéd utcában. Ide komoly szoftveres és hardveres ismeretek kellenek.

De most ez az akadály is elhárulni látszik, ugyanis a Tesla álláshirdetéseket listázó weboldalán feltűnt két pozíció, amik egy leendő Tesla Store megnyitását feltételezik:

Mindkét pozíció (Tesla Advisor, Store manager) lokációja Budapest, így már az országon belüli helyszín is adott. A pozíciók leírásában ott szerepel az is, miszerint új csapat létesítésén dolgoznak , így erős a gyanú, hogy mire készülhetnek.

A Tesla Advisor feladatkörének meghatározásában az szerepel, hogy az ide jelentkező feladata a tanácsadás lesz a Tesla termékeivel kapcsolatosan és segítenie kell az ügyfeleket a felmerülő problémáik kezelésében.

A Store Manager munkája még egyértelműbb, aki erre a pozícióra jelentkezik az gyakorlatilag az üzletvezető lesz, feladata az alkalmazottakból álló csapat koordinálása, valamint a az értékesítési és szállítási műveletek felügyelete.

“Tesla information centers“?

Igen ám, de a Tesla még tavaly változtatott üzletpolitikáján és elég sok Store bezárása látta ennek kárát. Ekkor indították útjára a “Tesla information centers“ nevű programot. A lépés elsősorban arra irányult, hogy az internetes megrendelés révén minél szélesebb körben értékesíthető legyen az autó. Tehát a lényeg – a Store és az information centers között az a különbség, hogy az előbbiben vásárolni, míg az utóbbiban csak érdeklődni tudunk.

Vagy inkább Pop Up Store?

Horvátországban is szinte ugyan ezek az álláshirdetések jelentek meg még szeptemberben. Azóta ott, egy úgynevezett Pop Up Store-t nyitottak meg a fővárosban egy bevásárlóközpont egyik emeleti folyosóján egy kihelyezett Tesla Model 3 mellett. Lehet, hogy Magyarországon is ezt tervezi a Tesla? Szerintem igen! Ugyanis a meghirdetett pozíciók azóta már eltűntek a Tesla karrier oldaláról. Továbbá egy Tesla Store-ban további munkatársakra is szükség van, nem csak a fent említett Advisor és Manager munkakörre. Ezzel pedig a Tesla egy tollvonással elintézi a magyar nagy kelet-európai nyitást, amit tavaly nyár óta terveznek!

Na és a szerviz?

A szervizzel kapcsolatban a Tesla hivatalos oldalán még csak egy „coming soon” címke látható, így joggal feltételezhető, hogy a nyitáshoz kapcsolódó feladatok szervezése már folyamatban van.

A szerviz már biztos, ugyanis két napja feltűnt három álláshirdetés a karrier oldalon, melyek a következők:

A Tesla jelenlét tehát folyamatosan bővül Magyarországon és a már megnyitott Supercharger töltőállomások (Győr, Nagykanizsa, Szeged, Debrecen, Fót, Törökbálint) után hamarosan egy hivatalos üzlet? vagy Pop Up Store? és márkaszerviz is megnyithatja kapuit, ami igazán kiváló hír azoknak, akiket csak ez tartott vissza a vásárlástól!

Azonban egy valami biztos a Teslánál, mégpedig a folyamatos változás. Tehát még mindig nem tudjuk, hogy valós Store, vagy Pop Up Sore lesz. Kétlem, hogy a rövidke két nap alatt megtalálták volna azt a két személyt, aki a hazai Tesla piacot koordinálná!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!