Hirdetés

Bevezető áron használhatják az e-autósok az E.ON november 24-től fizetőssé váló elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. 

Tavasszal nagy mérföldkőhöz ért az E.ON a töltési szolgáltatásk terén, hiszen áprilisban jelentették be az e-autós ügyfeleknek a drivE.ON applikáció indulását, melynek segítségével applikáción keresztül indítható töltés az E.ON által üzemeltetett töltőkön.

A drivE.ON app számos kényelmi funkciót tartalmaz, mely megkönnyíti és tervezhetővé teszi az elektromos autóval közlekedők életét.

Hirdetés

2020. november 24-től a drivE.ON töltőkön is fizetőssé válik a töltési szolgáltatás.

A 2020. november 24-től érvényes bevezető bruttó árak az alábbiak*:
• AC töltő esetén: 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc
• DC töltő esetén: 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc

*Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken 2020. november 24-től az E.ON üzemeltetésű önkormányzati tulajdonú töltők továbbra is díjmentesen használhatók.

2020. november 24-től regisztrált ügyfelek az alábbi fizetési lehetőségeket tudják igénybe venni a drivE.ON applikációban:

Simple Pay eseti, azonnali fizetés, közvetlenül a töltés után:
• Ezzel a fizetési móddal a töltés díja közvetlenül a töltés után, az app-ból elérhető Simple pay rendszeren keresztül kerül kifizetésre, bankkártyával.
• A töltés indításához előzetesen szükséges a töltés fedezetének ellenőrzése, ezért az OTP Mobil Kft. a SimplePay rendszeren keresztül befoglal az ügyfél által megadott bankkártyán egy, az applikációban előre meghatározott összeget, melyről visszajelzést ad az ügyfélnek.
Amennyiben az ügyfél leállítja a töltést, úgy a befoglalt összegből a fel nem használt rész felszabadításra kerül, a töltés tényleges díja pedig beterhelésre, azaz levonásra.

Utólagos fizetés, havi elszámolási mód:
• A 10. sikeresen kifizetett töltés után elérhetővé válik a havi elszámolási mód.
• Az applikáción keresztül lehet igényelni és azonosítás is szükséges a „Számlázás és fizetés” oldalon leírtak szerint (pl. a fizetési folyamat, ill. a teendők megtekintéséért).
• Havi elszámolás esetén a töltésekről egy összegző elektronikus számla készül, mely tartalmazza az összes töltést az adott hónap első és utolsó napja között.
• A számlázás az E.ON online ügyfélszolgálaton keresztül történik, a fizetésre átutalással van lehetőség.
• Egyidejűleg csak az egyik elszámolás választható, azonban az utólagos, havi elszámolás helyett bármikor visszaállítható az eseti, azonnali fizetés. A módosítást követően vagy ha 60 napot meghaladó tartozás miatt az E.ON kezdeményezi az azonnali fizetésre való áttérést, legközelebb 365 nap múlva igényelhető újra a havi elszámolási mód.

Az E.ON a díjfizetés bevezetését követően tervez kialakítani egy kedvezmény-, és utalványrendszert, mellyel majd a drivE.ON applikáción keresztül kuponok és utalványok gyűjtésére, és felhasználására lesz lehetőség.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!