Már több, mint 10 000 Porsche Taycan van az utakon

0

Jól haladnak a Porsche első tisztán elektromos modelljének, a Taycannak az eladási számai. A német márka elmondása alapján a legyártott és kiszállított Porsche Taycanok száma átlépte a tízezres határt, egészen pontosan 10 944 darab ilyen autó van már a tulajdonosok garázsaiban. Szép eredmény és mindezt annak fényében kell mondanunk, hogy a Porsche nem igazán egy tucatmárka, nem áll minden sarkon belőlük egy. Idén nyáron még csak 4480 darab volt az eladott darabszám, így elmondható, hogy az elmúlt pár hónapban összesen annyit adtak el a Taycanból, mint a tavaly év végi kiszállítások megkezdése óta összesen. Az első darabok még tavaly év végén már a boldog megrendelők garázsában landolhattak, decemberben pedig sorra jöttek a hírek a soványka EPA hatótáv besorolásáról, melyeket aztán rendre felülírtak a tulajdonosok beszámolói!

Ennek fényében már érthető az a JATO Dynamics eredmény is, ami azt mondja, hogy a Porsche portfólióján belül a Taycan a legnépszerűbb! A nyár végi elemzésben látható, hogy csak augusztusban 1183 darab Taycan került értékesítésre, ezzel ez a típus viszi az eladások közel 25 százalékát, lekörözve a cég ikonikus típusát, a 911-es Porschét! Ez bámulatos eredmény! Az teljesség igénye esetén meg kell említsük, hogy a JATO külön szedte a Cayenne és a Cayenne Coupe eladási számait, melyek együttesen viszont többet adnak ki, mint a Taycan.

Konkrétan 6464 darab Taycanról beszélhetünk a második negyedév végére. Ha ilyen ütemben növekszik a termelés és az értékesítés, az év végére akár a 20-25 000 darabos készlet is elképzelhető. A harmadik negyedévben a legyártott Taycanok 29 százaléka került az Egyesült Államokba.

Ha kicsit szűkebbre vesszük a kitekintést, akkor elmondható, hogy a Porsche Taycan az EU-s elektromos autós piac 15. legkelendőbb típusa, aminek gyártása 2019 szeptemberében indult meg a márka Zuffenhausen-béli gyárában:

Az eladási számok pedig még tovább nőhetnek 2021-ben, hiszen a Porsche számos frissítéssel készül a jövőre esedékes modellévre (ntuitív head-up display és intelligens alvázemelés a Smartlift funkcióval, Function on Demand (FoD), fejlettebb töltési funkciók, új Színek és karboncsomag)

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!