Tesla Model S ami túl van az 1,2 millió km-en

0

Sokszor szóba kerül, hogy egy elektromos autó mennyire tartós? Mennyi ideig bírja például a futómű, az elektronika, vagy éppen az akkupakk? Nos, mostani cikkünk alanya, ami egy Tesla Model S, nemrég lendült át az 1 200 000 megtett kilométeren.

De honnan is indult a történet és ki/mi a főszereplője? Hansjörg Gemmingen német úriember neve már meglehetősen ismerősen csenghet a Teslás világban, ugyanis az első Tesla Roadsterével összesen 620.000 kilométert tett meg.

2019 júliusában pedig gy újabb rekordot döntött meg, de most egy másik autójával. A július 14-én megosztott Twitter kép szerint a Tesla Model S P85 (az egyik legrégebbi változat) modellel elérte a 900.000 megtett kilométert.

Elképesztő! Akkor ez volt a második akkumulátor az autóban, de még 2021-ig bőven garanciás volt a teljes akkupakk. Sajnos a karbantartási költségekről nincs információ, ahogyan az autó utasteréről sem. A Tesla High Mileage ranglistája alapján az első és a harmadik helyen a német úriember áll, míg a második és a negyedik, illetve az ötödik helyen a Tesloop autói állnak. Természetesen előfordulhat, hogy akadnak a világban több kilométert futott Teslák, de ők sajnos nem töltik fel az aktuális állapotot ebbe az adatbázisba.

2019 novemberében lépcsőhöz érkezett Gemmingen úr, hiszen a fent taglalt Model S átlépte az 1 millió megtett km-t! Ezzel pedig bekerült a Guinnes Rekordok Könyvébe is. Az eredményhez Elon Musk is gratulált!

A német úr egy kissé visszavett a lendületből, hiszen a következő 200 000 km megtételéhez majdnem egy évre volt szükség, de meglett! A teljesítmény felkerült Gemmingen Twitter csatornájára is, Elon Musk ide is beköszönt egy gratulációra!

A végére pedig jöjjön a fekete leves, vagyis mi történt az autóval ezen idő alatt: 3 motor és 4 akkupakk esett áldozatul a megtett távolságnak. Természetesen ez nem egy szép adat, de azért azt vegyük figyelembe, hogy a sok millió belsőégésű motorral szerelt autóból hány jut el hasonló teljesítményig az eredeti motorjával?

A rekorder a belsőégésű autók mezőnyben Irving Gordon és az ő 1966-os Volvo 1800S autója, amivel 2018-ban lépte át a 3 millió mérföldes (4,82 millió km) távolságot.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!