2021-ben érkezhet Indiába a Tesla

0

Ha minden igaz, 2021-ben a Tesla elindíthatja az elektromos autók értékesítését Indiában is. Korábban is voltak ilyen jellegű ígéretek, először 2019-ben röppentek fel a hírek, melyek szerint a hatalmas felvevőpiaccal rendelkező szubkontinensen tervez terjeszkedni az amerikai e-autós cégóriás, ez azonban akkor nem valósult meg, és eddig a 2020-as történések sem afelé tendálnak, hogy akár már idén Teslát vehessenek az indiaiak. Ennek természetesen számtalan oka lehet, belecsöppentünk például azóta egy világjárványba, melynek egyik legnagyobb áldozata pont India lett.

A magas népesség ellenére India még mindig nem számít EV-nagyhatalomnak. A vásárlók számára nem áll rendelkezésre túl sok elektromos modell, de a dolgok kezdenek változni, az ország nyit az innovatív technológiájú közlekedés felé.

Az egyik legfrissebb tweetben Elon Musk úgy fogalmazott, hogy a Teslának 2021-ben meg kéne jelennie Indiában:

„A következő évben biztosan.” – írta a CEO.

Mint ahogyan azt alább láthatjuk, a Tesla Club India lelkesen várja a Tesla közelgő érkezését.

2019 márciusában, mikor a témában a „Mi újság Indiával, uram?” kérdést intézték Elon Muskhoz, a következőket válaszolta:

„Örülnék, ha már idén ott tudnánk lenni. Ha ez mégsem sikerül, akkor mindenképpen a közeljövőben!”

Mára már mindannyian tudjuk, hogy az első mondat nem valósult meg, a közeljövőt illetően viszont bizakodhatnak az indiai Tesla-rajongók.

Feltételezzük, hogy a Tesla eleinte majd csak néhány üzletet/kiállítótermet és szervizközpontot nyit az országban. Az egyik legnagyobb probléma Indiában az ország mérete lehet, amely rengeteg beruházást igényel. Nem is első sorban az értékesítés okozhat majd problémát, sokkal inkább a töltőhálózat kiépítése. Ahhoz azonban, hogy megérje kiépíteni egy ekkora terület jól használható hálózatát, mindenképpen jelentős mennyiségű Teslát kell eladniuk, hiszen a kihasználatlanságnál nincs rosszabb befektetés.

Biztosak vagyunk benne, hogy kellőképpen felmérik a terepet Musk csapatai, mielőtt belevágnának egy ekkora horderejű projektbe. Indiában a siker legfontosabb kulcsa az elektromos autók megfizethetőbbé tétele, de az elmúlt hetek történéseit figyelve ez működni fog. Esetleg további löketet is adhat a kisebb, olcsóbb autók tervezéséhez a kaliforniai gyártó számára egy ekkora piac igényeihez igazodó megfelelési kényszer.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

Rozsa Arpad
“Orvostanhallgatóként az egészség védelme mindennapjaim szerves részét képezi. A nyomaték és a hangtalan közlekedés mellett így kifejezetten fontosnak tartom, hogy ne szennyezzük azt a környezetet, melyben mindennapjainkat éljük.”