A Tesla elhozza a „madártávlati kamerát”

0

Jó hír a Tesla tulajoknak, hogy ismét egy nagyon hasznos funkcióval bővül az autók amúgy sem kicsi repertoárja. Elon Musk megerősítette, hogy a Tesla teljes önvezetés csomag keretein belül érkezik az új „madártávlati kamera”.

Az úgynevezett madártávlati kamera segítségével, felülnézetből láthatjuk az autót, ami nagy segítséget jelenthet a parkolásnál és a szűk helyeken történő eligazodásban. Ennek köszönhetően igen népszerűvé vált a prémium autóknál és az utóbbi években pedig fokozatosan szivárog le az alacsonyabb kategóriák felé is ez a képesség.

Az igen szokatlan, madártávlati képet általában 5-6 kamera együttes képalkotási rendszerének köszönhetjük. Érdekes, hogy a Teslák már igen fejlett autonóm közlekedésre alkalmas rendszerrel rendelkeznek, ám mindeddig nem volt elérhető ez a madártávlati látószög.

Most azonban Elon Musk a Twitteren erősítette meg, hogy azok a felhasználók, akik megvásárolták a teljes önvezetés csomagot megkapják ezt a funkciót. Arról, hogy mikor érkezik meg az új funkció egyelőre nem tudtunk meg még semmit.

Okos húzás, hogy az önvezetési csomag keretein belül érkezik a madártávlati funkció. Az ilyen és ehhez hasonló újítások miatt lehet az, hogy a csomag ára nemrég 8,000 dollárra (közel 2,5 millió forintra) növekedett. A csomag ára azonban sok embernek kezdett túl magas lenni, de egy ilyen funkció hozzáadása, amelynek nem feltétlenül van köze az önvezetéshez egyesek számára talán meggyőző lehet.

A legfőbb gond az, hogy bár a Tesla 8 kamerája elég jó 360 fokos kilátást biztosít a jármű környezetére és magára a járműre, azonban a rendszer vakfoltjai igen közel esnek az autóhoz. Ami azért jelenthet problémát mivel ezt a funkciót főleg a kényesebb, szűkebb helyeknél használják inkább.

Lehetséges azonban, hogy a Tesla már ki is küszöbölte ezt a problémát és egy jól használható rendszert sikerült összehozniuk.

Ilyen esetekben mutatkozik meg a Tesla előnye a versenytársaival szemben, szinte csak úgy az egyik napról a másikra előhúz egy ilyen funkciót a tarsolyából és az arra jogosult tulajok egy éjszakai szoftverfrissítéssel megkapják azt, teljesen ingyen.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!