Konfigurálható a Volkswagen ID.3 Magyarországon

0

Felidézni is nehéz már annak az idejét, amikor megnyitotta hazánkban a Volkswagen a harmadik népautónak szánt (az első a Bogár volt, melyet a Golf követett), tisztán elektromosan hajtott ID.3 előrendelését. Akkor 80 szerencsés honfitársunk tudta lefoglalózni a First Edition kivitelben készített modellt. Ebben a pillanatban biztosan nagy volt az öröm, az is valószínű azonban, hogy azóta okozott néhány álmatlan éjszakát a leendő tulajdonosoknak a német márka. 

A bizonytalanságnak azonban vége, legalábbis úgy tűnik. Az elmúlt hetekben számtalan videó került fel a közösségi média különböző felületeire, melyeken az elkészült, menetre kész modelleket tesztelik az erre a hálás feladatra vállalkozó újságírók, youtuberek. Azóta már az első szerencsés ügyfelek is átvehették a régóta várt 1st modelljüket. A magyarországi vásárlók számára maradt még azért némi kérdőjel a legvégére is, ugyanis hivatalos, forintban kifejezett végösszeget egészen máig senki nem tudott mondani, hivatalosan legalábbis. 

Egészen augusztus közepéig kellett várni itthon, amikor is a már említett 80 szerencsés – belépve az e-mail fiókjaikba – végre megtudhatták, mennyi is lesz az az annyi. Na nézzük:

• Az olcsóbb, Plus névre hallgató kivitel listaára 15 652 750 forint lesz.

• A Max változat, mely az igazán lényeges specifikációiban megegyezik a Plus-szal, de extrákból bőven több került bele, 17 790 160 forintért vihető haza.

Mára azonban elindult a hivatalos konfigurátor a volkswagen.hu oldalán, melyre kattintva láthatjuk, hogy az alap ár 14 188 440 Ft-tól indul!

Továbblépve láthatjuk, hogy összesen hat felszereltségi szint közül választhatunk, ahol a legdrágább 17 420 590 Ft-tól rendelhető meg.

Amit tudni érdemes, hogy ezek mind az 58 kWh (nettó) akkumulátor kapacitással rendelkező modellek. Egyelőre még a két nagyobb akkumulátorral szerelt (77 kWh nettó) modell – Pro S és Tour nem része a konfigurátornak.

Az alap fényezésen kívül – Moonstone-szürke Tető: Fekete – még öt különböző szín közül választhatunk 229 870 Ft felár ellenében:

Kerekek közül is bőven válogathatunk:

A jó hír az, hogy a különböző változatok alap szériafelszereltsége elég gazdag, így már csak egy-egy csomaggal bővíthetjük a tisztán elektromos ID.3-unkat.

Tehát a lehetőség adott, végre idehaza is megjelentek a magyar árak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!