Három éven belül megérkezik a 25 ezer dolláros városi Tesla

0

Magyar idő szerint Elon Musk és a Tesla tegnap este tartotta a Battery Day nevű rendezvényét, ahol több dolgot is elárultak. Azonban kezdjük az egyik legfontosabbal!

Augusztus közepén már beszámoltunk arról a remek hírről, hogy a Tesla egy olcsó, városi kisautót tervez a piacra dobni. Korábban Elon Musk már beszélt arról, hogy terveznének Kínában olyan modelleket melyeket nem csak a helyi piacon, hanem globálisan is értékesítenének. Júniusban pedig a nyilvánosság felé fordultak és terveket vártak egy esetleges új autóra. Ez volt az első konkrét jelzés arra, hogy a Tesla komolyan is gondolja azt, amiről Musk már januárban beszélt.

Augusztus közepén több álláshirdetést is közzé tettek Kínában, melyek arra engednek következtetni, hogy a cég Kínában is tervezne autókat és most egy nagyobb lépést is tett ennek érdekében. A Tesla célja tehát egy olyan autó megalkotása melyet Kínában terveznek és gyártanak, de az egész világon kapható lesz majd.

A tegnapi Battery Day végén jött a nagy meglepetés, melyben Elon Musk és a Tesla pontosította a tervét, majd hivatalosan is bejelentette, hogy egy 25 000 dolláros városi, autonóm elektromos autót dobnak piacra három éven belül:

Elon Musk világosan fogalmazott, hogy a városi modell „olcsó” árát, a Tesla akkumulátorcellájának és akkumulátorgyártási folyamatának egyszerűsítésének köszönhetően érik el.

További infókat sajnos nem árultak el Muskék, de egy régebbi Tweetjéből kiderül, hogy nagyjából 321 kilométeres hatótávra lesz képes a városi Tesla egyetlen töltéssel.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!