Elon Musk: Rekord negyedévet zárhat a Tesla

0

Rekord negyedévet zárhat a Tesla, legalább is egy kiszivárgott e-mail erről árulkodik, melyet maga Elon Musk küldött az alkalmazottainak. A negyedév végéhez közeledve a Tesla rohamosan elkezdte leszállítani a legyártott autókat, hogy minél jobb eredménnyel zárhassák le az elmúlt 3 hónapot.

A Tesla értékesítése más elven működik, mint a többi autógyártóké, a cég minden autót birtokol amíg azt le nem szállítják az ügyfeleknek. Tehát nincs meg az a kereskedői rendszer, amit a többi autógyártó esetében láthatunk. Ez pedig nagy hatással van az autógyártó pénzügyeire mivel nem tudja elszámolni a bevételt addig amíg a járműveket át nem veszik a tulajdonosok, a pénzt pedig már előre elköltik járművek gyártására.

Ennek eredményeképp a Tesla minden negyedév végén komolyan megnyomja a kiszállításokat, mivel csak így lehetnek eredményesek pénzügyileg is.

Az Elon Musk által kiküldött e-mailban azt írja, hogy „minden kézre szükség van a fedélzeten” mivel rekordszámú kiszállítást érhetnek el.

A vezérigazgató azonban megjegyzi, hogy ez megkövetelné azt, hogy több járművet szállítsanak ki naponta, mint azt valaha tették.

„Van esélyük megdönteni a kiszállítások rekordját, de ennek eléréséhez keményen össze kell szednünk magunkat. Ez több kiszállított járművet jelent naponta mint, valaha.”

Volt olyan negyedév is mikor a cég a 3 hónapos kiszállítások 30 százalékát az utolsó héten produkálta.

Musk azt is hozzá tette az e-mailben, hogy:

„Kérjük mindenki vegye figyelembe, hogy most a járműkiszállítás a legfőbb prioritás. Rendkívül fontos, hogy a hátralévő 10 napban a lehető legmagasabb szinten tartsuk a gyár termelését. Ez létfontosságú a kaliforniai piac számára.”

A Tesla jelenlegi rekordja 112,000 leszállított jármű melyet 2019 negyedig negyedévében produkált. Wall Street-i elemzők a múlt héten még egyet értettek abban, hogy várhatóan a cég 121,000 járművet szállít majd le a mostani negyedév során.

2020 második negyedéve során 90,000 jármű kiszállítása sikerült nekik, ám ebben a számban megjelenik a koronavírus-járvány okozta gyárbezárások negatív hatása is. Azonban a körülményeket figyelembe véve ezt az eredményt is pozitívnak tekintették.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!