Az elmúlt napokban rengeteg érdekes hír jelent már meg új autók megjelenéséről, azonban a hét legfontosabb autóipari híre még sem egy újabb modell debütálásáról szól. A Car Magazine szerint ugyan is a Volkswagen csoport eladja a Bugattit a Rimac Automobilinak.

Az ügyhöz közeli források szerint a megállapodást a VW vezetői a múlt héten már jóváhagyták, de a felügyelőbizottság egyelőre még „nem nyomta rá a pecsétet”. Azonban gyakorlatilag a Bugatti egy bizonyos része így is a csoporthoz tartozna tekintve a Porsche 15,5 százalékos részesedését a Rimacban. A Car Magazine azonban arról is beszámol, hogy a megállapodás létrejöttével a Porsche még tovább növelné részesedését a Rimacban.

Nyilvánvaló, hogy a VW-csoport már nem szívesen önti a pénzt a molsheim-i márkába Ferdinand Piech 2015-ös távozását követően. Ő egyébként nemrég, 2019-ben hunyt el, a Lamborghini pedig azzal tiszteleg előtte, hogy az első tisztán elektromos modelljét Sian FKP 37-nek nevezi el, melyben az üzletember nevének kezdőbetűi és a születési éve jelenik meg.

Hirdetés

A Car Magazin rámutat arra, hogy a Piech család befolyása még mindig igen nagy a Volkswagen irányításában és az egyetlen módja annak, hogy eladhassák a Bugattit az, hogy ha a Porsche tovább növeli a részesedését a Rimacban. A végső cél az lenne, hogy a stuttgarti márka 49 százalékos részesedést érjen el. Ám nem a Porsche az egyetlen, aki részesedni akar a horvát cégből, az elmúlt években a Hyundai/Kia, a Koenigsegg, a Jaguar és a Magna is befektettet a mindössze 11 évvel ezelőtt megalapult társaságba.

De úgy tűnik, hogy a Volkswagen csoporton belül nem csak a Bugattitól válnának meg. A jelentés azt állítja, hogy a Lamborghini, a SEAT, az Italdesign és a Ducati is „vizsgálat alatt áll”. Valószínűsíthető, hogy a VW már tárgyalásokat is folytatott az ügyben potenciális befektetőkkel, de a koronavírus-járvány lelassította a dolgot.

A végére pedig egy kis érdekesség a márkával kapcsolatban: a Bugatti várhatóan a jövő hónapban mutatja be a Le Mans-ra megálmodott, csak pályára szánt elektromos koncepcióautójának, végleges változatát. Az autó pedig enyhén szólva is elképesztően néz ki.