„Földönkívüli csatahajó” – így gyártanak le a robotok egy Teslát

0

A Tesla egy lélegzetelállító, új timelapse videót tett közzé a Shanghai Gigafactoryból. Bepillantást engedve oda, amit Elon Musk nemes egyszerűséggel csak a Tesla „földönkívüli csatahajójának” említ.

Elon Musk meglehetősen sokat hangoztatta az elmúlt években, hogy elképzelései szerint belátható időn belül megvalósíthatók lesznek a teljesen automatizált gyárak, ahol kizárólag gépek készítik majd az autókat, így ennek fényében aligha meglepő, hogy a nemrég közzétett videón az egyik legnagyobb feltűnést éppen az okozza, hogy a robotok szinte minden gyártási folyamatban bevonásra kerültek.

A cégvezető szerint minél jobban automatizált a folyamat, annál jobban rövidül a gyártási és várakozási idő, ám azt ő is elismeri, hogy évekre van még szükség ahhoz, hogy a gyártási folyamatokból a humán erőforrás teljes mértékben kivonásra kerüljön.

A gyártásnak vannak olyan szakaszai, ahol nyolc robotot láthatunk, melyek egyszerre dolgoznak, egyetlen autón:

Bár ez még nem a Musk által leírt „teljesen automatizált rendszer”, de már jelentősen közelebb áll hozzá, mint eddig bármikor.

A videóban feltűnik néhány ember, de Must szerint az emberi beavatkozás elengedhetetlen lesz a jövőben is, hisz a gépek karbantartására, beállítására, fejlesztésekhez és a korrekciókban elengedhetetlen a kétkezi munka!

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!