Elon Musk a Cybertruckról: A cél, hogy mindenkit legyőzzünk, akit csak tudunk

0

Elon Musk új megjegyzéseket fűzött a Tesla Cybertruckhoz: „A cél, hogy mindenkit legyőzzünk vele, akit csak tudunk.”

Amikor tavaly a Cybertruck felgurult a színpadra, sokan úgy gondolták, hogy Elon Musk teljesen megőrült, ám a vezérigazgató mindig is tudta, hogy az elektromos pickup kialakítása úttörő lehet.

Amikor az Automotive News beszélgetésében megkérdezték, hogy a Tesla végzett-e valamilyen ügyfélkutatást a Cybertruck tervezése előtt, Musk csak nevetett:

„Ügyfélkutatás? Csak egy olyan autót készítettünk, amelyről azt gondoljuk, hogy csodálatos és szuper furcsa. Csak egy futurisztikus harci tankot akartam létrehozni – Valamit, ami úgy néz ki, mintha a Blade Runnerből vagy az Aliens című filmekből jött volna elő, de rendkívül praktikus is.”

Mielőtt még a Cybertruckot leleplezték volna, Musk már akkor mondta, hogy a Tesla tudna egy hagyományosabb pickupot is tervezni, a Cybertruck adottságait beépítve, ha a közönség nem fogadná jól.

Most, hogy a Tesla már több mint 500 000 előfoglalást kapott a Cybertruckra, a vezérigazgató megismételte ezeket az észrevételeket:

„Lehet jobb sportautó, mint egy Porsche 911, jobb teherautó, mint egy F-150, páncélozott, és úgy néz ki, mintha a jövőből érkezett volna. Ez volt a cél, amely egy hatalmas kudarc is lehetett volna. De nem aggódtam emiatt, mert ha kiderül, hogy senki nem akar egy ilyen furcsa kinézetű pickupot vásárolni, akkor építünk egy normálisat. Nem probléma. Sok átlagos pickup van odakint, amelyek szinte ugyan azok; alig tudod megmondani a különbséget. És könnyedén elkészíthetnénk néhány másolatot azokról. De ez csak a tartalék stratégiánk.”

A vezérigazgató gyakran viccelődött azzal kapcsolatban, hogy „a Tesla készíti a legjobb autókat apokalipszis idejére.”

A Cybertruck talán valóssággá formálja a viccet:

„Valószínűleg tényleg hasznos az apokalipszisben. A dolog manapság apokaliptikusabbnak tűnnek. Hadd mondjam el, az autó, amit akarsz egy apokalipszisben, az a Cybertruck.”

A Tesla 2021 végén tervezi piacra dobni az elektromos pickupját.

Az autógyártó, az elején a két csúcskategóriás változatot fogja kínálni, 50 000 dollár kiinduló áron és akár 500 mérföld hatótávval egyetlen töltéssel.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!