A Sony tovább fejleszti és teszteli a Vision-S tanulmányautóját

0

A Sony mindenkit meglepett, mikor az idei CES-en megjelentek egy tisztán elektromos autóval, ami a Vision-S nevet kapta. Az elektromos konceptet olyan cégek segítettek megtervezni, mint a Bosch, a Continental az NVIDIA vagy a Qualcomm.

Az autó képességeiről csak nagyon keveset árult el a Sony, konkrétan csak az autó teljesítménye került megvilágításba, ami 400 kW (536 LE). Továbbá tudható, hogy a VISION-S egy összkerék-meghajtású autó lesz, két elektromos motorral. Ezen képesség birtokában a 0-100 km/h gyorsulás 4,8 másodperc alatt van meg, 240 km/h végsebesség mellett.

elenleg a Sony szerint fontosabb az autó köré épülő szoftveres ellátottság és képességhalmaz, amik 3 fő szempont szerint rendezhetőek: Biztonság, Szórakoztatás és Rugalmasság. A Biztonság kategória itt azt a 33 beépítendő szenzort jelenti, ami az autó külső és belső környezetét hivatott felügyelni. Ezekkel a Sony a szenzoros érzékelésben rejlő lehetőségeket kívánja hangsúlyozni és megmutatni. Továbbá ezen szenzorokon keresztül az is megtekinthető majd, hogy miként képzeli el a Sony a saját megoldását az önvezető technológiák terén.

Néhány napja a Sony kiadott egy videót, melyben az látható, hogy a Vision-S Tokióba érkezett továbbfejlesztésre:

A fenti videóból egyre jobban arra következtethetünk, hogy a Sony kipróbálja magát az autóiparban, bár ezt korábban cáfolták. Jelenlegi közleményük szerint, „a prototípust egyelőre a közúti tesztekhez véglegesítjük, hogy azok még ebben a pénzügyi évben elindulhassanak.”

Annyi biztos, hogy egy 2+-os szintű félautomata rendszer van a Vision-S-ben lidarral, ultrahangos érzékelőkkel és egy kamerarendszerrel, tempomattal, automata sávváltással és önálló parkolással. A rendszer OTA-frissítéseket és 5G-t is támogat, így négyes szintre, vagy feljebb is lehet húzni a Sony szerint. Egyelőre azonban marad egy tanulmány, hogy mi lesz vele a Sony célja, a későbbiekben kiderül.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!