A Red Dot Design múzeum fő kiállítási területén kapott helyen a Honda e

0

Egy érdekes Honda darabbal bővült a különleges kortárs formaterveket felsorakoztató Red Dot Design Museum – világszinten is egyedülállónak mondható – gyűjteménye. A neves intézményben immáron a Honda következő generációs elektromos autója, a Honda e is szerepel.

A kompakt, elektromos kisautó modern, jövőbe mutató konstrukciójával a Red Dot: Best of the Best 2020 díjat sikerült bezsebelnie, ami kétségtelenül a legnagyobb nemzetközi elismerés a Red Dot Award: Product Design keretein belül, hiszen az adott kategória legjobbjainak ítélik oda minden évben. A Honda e kiválóságáról tanúskodik, hogy az okostermékek (ti. Smart Products) mezőnyében is elsőségre tört.

Peter Zec, a Red Dot Design alapítója és elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Honda e nem egyszerű jármű, sokkal több annál. A Red Dot: Best of the Best 2020 díjat kapta meg, ami nem csoda, hiszen már az első pillanatban lenyűgözte a zsűrit, s minél közelebbről ismertük meg, annál biztosabb volt, hogy ez a modell lesz a kiválasztott. A Honda hihetetlen érzékkel és mélyre ható kutatói, illetve fejlesztői munkával adott választ a városi közlekedés problémáira. Úgy gondolom, hogy a Honda e afféle paradigmaváltás: nem csak az e-mobilitásról beszélünk, hanem a digitális világ új megoldásairól és a Honda újdonsága tökéletesen illik ebbe a képbe. Egy igazi okos eszköz, ami összeköti az otthont a mobilitással és messze túlmutat a képzelet határán. Nem tudnék még egy autót mondani, ami jelenleg képes erre.

Az egyedi, konkáv, fekete panelektől, a jellegzetes, LED első-hátsó lámpaegységeken át, egészen a letisztult, aerodinamikai hatékonyságot szavatoló vonalakig minden új és korszakalkotó – a Honda tetőtől talpig újragondolta a kisautó, így a városi mobilitás fogalmát. Határozott tervezői filozófiáról árulkodik a hagyományos tükröket kiváltó Oldalsó Kameratükör Rendszer is, amit a kategóriában elsőként vezet be a japán gyártó.

Makoto Iwaki, a Honda e kreatív igazgatója hozzátette: „A Honda e azért született, hogy a összekapcsolja az embert, a társadalmat és az autót, nem mellesleg a vásárlóközönség elé tárja a Honda jövőről alkotott képét. Miként eddig, úgy ezután is mindent megteszünk, hogy a Honda Design révén az összes látomásunk megvalósulhasson. Nagy boldogság számomra, hogy megnyertük ezt a díjat, és elképesztően büszke vagyok, hogy részesei lehetünk a Red Dot Design Museum gyűjteményének. Köszönöm mindenkinek!”

Az új Honda e a vállalat első akkumulátoros elektromos autója az európai piacon, s nagy szerepet játszik a Honda azon céljának elérésében, miszerint 2022-ben már csak elektromos üzemmódra is képes modellek szerepelnek majd a választékban.

A Red Dot Design múzeum a világ legnagyobb kortárs dizájnt középpontba állító gyűjteménye. Különleges mivoltában nagy szerepet játszik, hogy az UNESCO Világörökség részének nyilvánított zollvereini szénbánya egykori épületegyüttesében kapott helyet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!