Hirdetés

A stuttgarti székhelyű Mercedes-Benz Vans, ami számos furgon megjelenését igazgatja, hamarosan egy teljesen új termékvonallal kíván előállni. A Vans üzletág gondozásában jelenleg is számos kis-, közép- és nagy méretosztályú típus van, de ez most valami új lesz a csillagos márka sajtóközleménye szerint. Az új termék neve T-Class lesz és egy olyan „egyterű-furgon-jellegű” járművet kell elképzelni, ami méretben a V-Class alatt helyezkedik el, de hozza annak értékeit és jellegét, viszont a T-Class esetében a célközönség az olyan családok, akik hasonló formában gondolkodnak, de nem szeretnének a V-Class méretével együtt élni!  Az újdonság esetében tágas belső helyekre, valamint mindkét oldalon elhelyezkedő tolóajtókra számíthatunk!

Mercedes-Benz V-Class

„Az új T-osztályú Mercedes-Benz megjelenésével olyan járművet kínálunk, amely lehetővé teszi a családok és az szabadidőt aktívan eltöltők számára a Mercedes-Benz világába való belépést. Ezek az ügyfelek vonzó és praktikus kompakt járműveket keresnek – és pontosan ezeket az igényeket teljesíti az új T-osztály”

Ezt Marcus Breitschwerdt nyilatkozta, a Mercedes-Benz Vans vezetője! A megcélzott vásárlóközönség 2022 első felétől tudja majd megvásárolni a számukra tetsző kivitelt a T-Osztályból. A járművet a Mercedes-Benz közösen gyártja majd a Renault-Nissan-Mitsubishi trióval. Sajnos hivatalosan technikai adattal nem tudunk még szolgálni, de a német Auto, Motor und Sport szerint várhatóan egy 52 kW-os elektromos motor lesz az újdonságban, míg az akkupakk segítségével 400 km-es hatótávot tud megtenni a leendő tulajdonos. A csillagos márka szerint az új, közösen fejlesztett padlólemezre fog épülni a T-Osztály és az előd Citan is. Előbbi a privát felhasználású ügyfelekért fog versenybe szállni, míg a Citan megmarad az „áruszállító furgon” titulusnál.

Hogy el tudjuk képzelni, mi vár ránk, nézzük az alábbi fotót, amin a 2012 óta a piacon lévő Mercedes-Benz Citan látható és a Mercedes-Benz hivatalos sajtóközleménye szerint is az új T-Osztály nagyon hasonlóan fog kinézni! Érdekesség, de a Mercedes-Benz már tavaly augusztusban megszellőztette, hogy készül erre a járműre (T-Class), de a mostani bejelentéssel már hivatalossá vált a dolog.

Hirdetés

Az alábbi képen pedig egy elképzelt fotót láthatunk arról, hogyan is nézne ki majd az új T-Class:

Hirdetés