Texasban lesz a Tesla legújabb amerikai autógyára

0

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt mondta, hogy az új gyárban készül majd egyebek között a Cybertruck elektromos teherautó (pickup), valamint a Model Y kisméretű SUV.

Az Austin melletti 85 hektár építési terület kiválasztásában minden bizonnyal az is szerepet játszott, hogy a Tesla a következő tíz évben 60 millió dollár adókedvezményt kapott a helyi hatóságoktól, kiszorítva ezzel a versenyből  az oklahomai Tulsa városát. Austin több nagy technológiai cég, köztük a Dell székhelye.

Elon Musk elárulta: „Egy hatalmas gyárat építünk Austinba. Itt fogjuk gyártani a Cybertruckot és a Tesla Semit, továbbá Észak-Amerika keleti oldalára szánt 3-as és Y modelleket.”

A Tesla azt közölte, hogy 1,1 milliárd dollárt fektet új gyárába, ahol a minimális bér óránként 15 dollár lesz, és kifizetik az egészségbiztosítást is dolgozóik után.

A Tesla cégnek egy-egy autógyára van az Egyesült Államokban és Kínában, illetve Berlin mellett épül első európai üzeme.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!