Elon Musk bejelentette, hogy ismét késik az „Akkumulátor Nap”, amit már jó ideje várunk. Az új dátum várhatóan szeptember 15. A várva várt nap nem csupán késik, hanem valószínűleg össze is lesz kapcsolva egy másik fontos eseménnyel, mégpedig a Tesla éves befektetői találkozójával, ami egyébként szintén késik.

Hirdetés

Tavaly a nagy vihart keltő Tesla Cybertruck bemutatásánál Elon Musk, azt állította, hogy a cég jó ideig nem fog új autót bemutatni, ám egy új technológia bejelentésére mégis készülnek.

Ez a sejtelmes bejelentés pedig várhatóan a mindenki által nagyon várt „hajtómű- és akkumulátor befektetők napján” fog megtörténni. Később az eseményt már „Tesla áprilisi vállalati megbeszélésnek” nevezte és azt mondta, a New York-i Gigafactoryban rendezik meg, és a befektetőknek lehetőségük lesz körbejárni az üzemet. Múlt hónapban Musk azonban újra frissítette az eseményt és hozzátette, hogy mégsem lesz szó az erőátviteli rendszerekről, hanem kizárólag az akkumulátorokra koncentrálnak.

Elon Musk elmondta, hogy hasonlóan a cég tavalyi „Autonóm közlekedés” napjához Elon Musk valószínűleg bemutatókat fog tartani a befektetők számára, akik elő közvetítésen követhetik végig az autógyártó legújabb fejlesztéseit az erőátvitel és az akkumulátortechnológia területén.

2020 első negyedéves értékelése során Musk ismét felhívta a figyelmet az eseményre, elmondta, hogy nem akarják előre lelőni a poént, mivel a Tesla történelmének egyik legfontosabb napja lesz ez és rengeteg izgalmas dologgal készülnek. Ekkor azt mondta, a napot május 3. hetében fogják megtartani Kaliforniában vagy Texasban.

A múlt hónapban pedig ismét késleltették az eseményt mondván, hogy a terveik szerint először a következő hónapban lesz webes közvetítésként, majd azt követően egy személyes eseményként  is.

A nap keretein belül minden bizonnyal a titkos „Roadrunner” projekt eredményeit fogják bemutatni. A Jeff Dahn által vezetett csapat a cégen belül új akkumulátortechnológiák kidolgozásán munkálkodik. Ehhez nyújt nagy segítséget a nemrégiben a Maxwell megvásárlásával megszerzett új technológia is. A cél a 100 dollár/kWh álomhatár alá vinni az akkumulátorcsomagok árát.

És valószínűleg azt is ekkor jelentik be, hogy ezeket az új akkumulátorcellákat hol fogják majd gyártani.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!