Közös akkumulátorgyárat épít Angliában a BYD és a Jaguar Land Rover

0

Minden autógyártónak fontos, hogy biztosítsa elektromos modelljei számára a szükséges akkumulátorokat, nincs ez másként a Jaguar Land Rover (JLR) márka esetében sem. Az Automotive News szerint egy belsős informátor állításaira alapozva kijelenthető, hogy a JLR és a kínai BYD közös akkumulátorgyár felépítéséről tárgyal, természetesen a saját JLR elektromos modelleket kiszolgálva akkucellákkal.

A leendő gyár pedig csak a kezdet, ugyanis, ha lehet hinni az informátornak, akkor a két vállalat még az elektromos hajtásláncok fejlesztésében is összetenné, amilye van. Tapasztalat pedig van, hiszen a JLR oldaláról ott van a Jaguar I-Pace, ami egy kiváló munka a márka műhelyéből és sok-sok kutatási és fejlesztési idő, valamint pénz van az autó technológiájában.

Természetesen a BYD-nek is van mit a tejbe aprítani, hiszen hazai pályán, Kínában ők az egyik legnagyobb e-autógyártó, de Magyarországon (Komárom) és Franciaországban (Beauvais) is van elektromos busz gyáruk. Tehát nem csak a személyautók, de a buszok elektromos meghajtását is kiszolgáló rendszerekben vannak otthon.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!